Events - Kennissessie digitale risico's

Kennissessie digitale risico's

Evenement dataStartdatum/tijd:24 June 2015 - 07:00Einddatum/tijd:24 June 2015 - 10:00

Uit diverse recente onderzoeken blijkt dat ondernemers digitale risico's als grootste bedreiging voor hun bedrijf zien én dat ruim 90% van de MKB-ondernemers niet (goed) op deze risico's is voorbereid. Weet u welke digitale risico's uw bedrijf loopt? Hoe u deze kunt beperken of voorkomen? Wat de gevolgen zijn als er een inbreuk gedaan wordt in jullie systemen, bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfscontinuïteit of voor jullie reputatie en imago? En hoe het zit met het wetsvoorstel meldplicht datalekken, dat door de Tweede Kamer is aangenomen en nog voor de zomer actief wordt?

Op deze en vele andere vragen geven we u graag antwoord tijdens onze kennissessies over digitale risico's en de impact die deze kunnen hebben op de continuïteit van uw organisatie.

Inhoud

Samen met MKB Cyber Advies Nederland brengen we, aan de hand van praktijkvoorbeelden, de belangrijkste risico's in kaart, vertellen we de gevolgen die deze voor uw bedrijfsvoering kunnen hebben en hoe u de risico's kunt beperken of voorkomen. Daarnaast geven we aan welke acties er na een inbreuk opgestart dienen te worden, welke meldplicht u als bedrijf heeft en welke sancties eventueel opgelegd kunnen worden. Na deze kennissessie weet u onder andere:

  • Met welke digitale risico's u rekening moet houden. 
  • Welke maatregelen u kunt nemen om deze risico's te beperken of te voorkomen. 
  • Of u zich tegen deze risico's kunt verzekeren en of het voor uw bedrijf slim is om dat te doen. 
Natuurlijk heeft u ook gelegenheid om uw vragen te stellen en uw voorbeelden in te brengen. In een uur praten we u bij, zodat u daarna weer op tijd op kantoor bent om uw opgedane kennis in de praktijk te brengen en eventueel de juiste maatregelen te nemen. Aan uw eventuele deelname aan deze kennissessie zijn geen kosten verbonden.


Voor wie?

De kennissessie is interessant voor iedere ondernemer die afhankelijk is van zijn data en/of ICT-systemen, maar in het bijzonder voor DGA's, financiële directeuren of managers, controllers, ICT-medewerkers en bedrijfsjuristen. Heeft u collega's of contacten in uw netwerk voor wie de bijeenkomst ook interessant is? Met alle plezier verwelkomen we ook uw relaties als onze gast.

Sprekers

De dagvoorzitter bij de kennissessie is Jhalmar de Vaal van Schouten Zekerheid. Jhalmar is teamleider en specialist op de gebieden Brand, Transport en Aansprakelijkheid. Met zijn jarenlange ervaring op verzekeringsgebied en bij Schouten Zekerheid kent Jhalmar de bedrijfsmatige risico's en weet precies hoe deze verzekerd kunnen worden. Jhalmar zal ook een deel van de presentatie samen met André Ekkelboom van MKB Cyber Advies Nederland verzorgen.

André heeft ruime ervaring binnen politie en justitie, onder andere op het gebied van informatiebeveiliging, nationale veiligheid en terrorismebestrijding. Tot begin 2014 was André adviseur van het College van Procureurs Generaal van het Openbaar Ministerie, waar hij zich voornamelijk bezig hield met cybersecurity en cybercrime. Inmiddels heeft André MKB Cyber Advies Nederland opgericht en richt zich met zijn bedrijf op het geven van onafhankelijk cyberadvies aan met name de leiding van MKB-ondernemingen.

Data en programma

De kennissessie wordt op woensdag 24 juni en donderdag 25 juni georganiseerd. Bij uw aanmelding kunt u aangeven welke datum u het beste uitkomt. Het programma ziet er op deze ochtenden als volgt uit:

07.00 uur Ontvangst met ontbijt
08.00 uur Start van de presentatie 'Digitale risico's in beeld'
09.00 uur Einde presentatie met de mogelijkheid om vragen te stellen
09.30 uur Terug naar kantoor!

Locatie

De kennissessies vinden plaats bij Van der Valk Hotel Ridderkerk. De adresgegevens zijn:

Van der Valk Hotel Ridderkerk
Krommeweg 1
2988 CB Ridderkerk
www.hotelridderkerk.nl

Het hotel heeft ruime gelegenheid tot gratis parkeren. De kennissessies vinden plaats in een van de zalen op de eerste verdieping.

Aanmelden

Aanmelden voor de kennissessie kan via onderstaand formulier. U kunt hierbij ook de voorkeursdatum aangeven.

Gepubliceerd op: 20 May 2015
Meld u aan
Voer uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement.
Name
Address | Homenumber
Zipcode | City
Meer informatieErica van HeukelomMarketing & Communicatie