Events - Cursus 'Verzuim onder de duim'

Cursus 'Verzuim onder de duim'

Zet in uw agenda
Evenement dataStartdatum/tijd:28 mei 2019 - 10:00Einddatum/tijd:28 mei 2019 - 16:00

Iedere werkgever heeft te maken met ziekteverzuim binnen de organisatie en weet dat daar kosten aan verbonden zijn. De verplichtingen én ontwikkelingen binnen wet- en regelgeving leiden regelmatig tot veel vragen: wat is de status van de aankondigingen in het regeerakkoord? Hoe benut u de (wettelijke) verplichtingen bij verzuim voor een (financieel) gezonde toekomst? En welke mogelijkheden zijn er om invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid?

De cursus 'Verzuim onder de duim' richt zich op de mogelijkheden van de werkgever om verzuim te beperken, de uitkeringen waar werknemers recht op hebben en de rol van werkgever en werknemer bij beperking van het verzuim. We voorzien u van alle actuele en noodzakelijke kennis. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om uw specifieke vragen of praktijkvoorbeelden aan ons voor te leggen.

Inhoud

Tijdens de cursus wordt het volgende behandeld:

 • Poortwachterverplichtingen
  Wat zijn uw minimale verplichtingen en hoe kunt u deze verplichtingen aangrijpen om uw verzuim te beheersen? 
 • Ziektewet
  Sinds de invoering van de BeZaVa (Wet Beperking Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid Vangnetters) zijn de kosten van verzuim voor tijdelijke werknemers die ziek uit dienst gaan toegenomen. Welke mogelijkheden heeft u om de verzuimkosten van deze groep beheersbaar te houden? 
 • WIA
  Na 104 weken van ziekteverzuim, komt uw (ex)werknemer mogelijk in aanmerking voor een WGA-uitkering. Hoe wordt deze berekend en wat zijn de mogelijkheden om ook deze kosten beheersbaar te houden? 
 • Eigenrisicodragerschap Ziektewet en WGA
  Eigenrisicodragerschap kan voor uw organisatie (financieel) interessant zijn. Wat zijn de verplichtingen die hieruit voortvloeien? 
 • Premiedifferentiatie
  Zolang u geen eigenrisicodrager bent voor de Ziektewet of voor de WGA, betaalt u een gedifferentieerde premie. Hoe wordt dit premiepercentage berekend? 
 • Duurzame inzetbaarheid
  U krijgt handvatten om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid, juist op het vlak van gezondheid en vitaliteit. Ook wordt gekeken wat de collectieve zorgverzekeraar of inkomensverzekeraar hierin kan betekenen.

Kosten

De kosten voor de cursus zijn € 249,- exclusief btw per persoon, inclusief lunch en certificaat.

Data

De cursus wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de lunch worden luxe broodjes geserveerd. De cursus vindt plaats op de volgende data:

 • Dinsdag 28 mei 2019
 • Donderdag 3 oktober 2019

Locatie

De cursus vindt plaats bij Schouten Zekerheid. De adresgegevens zijn:

Schouten Zekerheid
Rivium Quadrant 81
2909 LC Capelle aan den IJssel 

Parkeren kan op de gratis parkeerplaats. U kunt bij de toegangspoort aangeven dat u voor Schouten Zekerheid komt.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan door onderstaand contactformulier in te vullen. U ontvangt van ons een bevestiging wanneer uw aanmelding is ontvangen.

Gepubliceerd op: 28 november 2018
Meld u aan
Voer uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement.
Naam
Adres | Huisnummer
Postcode | Plaats
v