Events - Kennissessie Bedrijfscontinuïteit in de logistieke sector

Kennissessie Bedrijfscontinuïteit in de logistieke sector

Evenement dataStartdatum/tijd:19 juni 2018 - 14:30Einddatum/tijd:19 juni 2018 - 18:30

Het risicolandschap in de logistieke sector verandert. Naast de bekende ontwikkelingen zoals de blockchain en elektrische aandrijving, zijn er ook ontwikkelingen die minder in het oog springen maar minstens zoveel impact hebben op uw bedrijfscontinuïteit. Bent u voorbereid op deze 'stille' risico's?

Graag nodigen wij u uit voor de kennissessie 'Bedrijfscontinuïteit in de logistieke sector: zo navigeert u door het nieuwe risicolandschap' die wij samen met Boelaars & Lambert organiseren. Deze vindt plaats op dinsdag 19 juni 2018 bij RDM Rotterdam. Op deze locatie, in het logistieke hart van Nederland, kunt u de risico's in praktijk zien bewegen. Tijdens deze kennissessie praten wij u allereerst bij over het belang van en de risico's binnen de Incoterms. Wist u dat bij 74% van de ondernemers onduidelijkheid bestaat over de rechten en plichten van de gekozen Incoterms? Met verstrekkende gevolgen!

Daarnaast nemen we u mee in het verschil tussen de theorie en de praktijk van de Wet aansprakelijkheid motorrijtuigen (WAM) en de risico's voor u als ondernemer. Uit recente schadevoorbeelden blijkt bijvoorbeeld dat de huidige wettelijke miniumlimiet voor materiële schade véél te laag kan zijn. Is dat mogelijk ook het geval bij uw werk- en landmateriaal of wagenpark?

Uw sprekers

Dé specialist op het gebied van logistieke schades van Van Traa Advocaten, Robert de Haan, zal u alles vertellen over de rol van Incoterms in uw logistieke proces. Daarnaast zal Ton Schox, Marine specialist bij Cunningham Lindsey Nederland, u aan de hand van praktijkvoorbeelden veelvoorkomende schades in de logistieke sector laten zien, waar u ook mee te maken kunt krijgen. Als laatste zal Danny Monjé, Directeur Verzekeringstechniek bij Boelaars & Lambert en Schouten Zekerheid, toelichten welke groeiende risico's wij zien omtrent de WAM-limiet en hoe u als ondernemer deze het hoofd kunt bieden.

Het programma van dinsdag 19 juni

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14.30 uur  Ontvangst
  • 15.15 uur  Welkomstwoord en aanleiding
  • 15.30 uur  Start presentaties
  • 17.00 uur  Borrel
  • 18.30 uur  Verwacht einde

Locatie en parkeren

De kennissessie vindt plaats bij RDM Rotterdam. De adresgegevens zijn:

RDM Rotterdam
Heijplaatstraat 23
3089 JB Rotterdam

U kunt gratis parkeren op parkeerterrein A aan de Heijplaatstraat.RDM Rotterdam is ook heel goed via het water te bereiken; er is een halte voor de waterbus (lijn 18) en een aanlegsteiger voor de watertaxi voor de deur.

Gepubliceerd op: 4 mei 2018
Meld u aan
Voer uw gegevens in om u aan te melden voor dit evenement.
Naam
Adres | Huisnummer
Postcode | Plaats