News - "Of je stopt de stekker erin!"

"Of je stopt de stekker erin!"

Risico is perceptie. Een uitspraak die pas inhoud krijgt wanneer er schade ontstaat. Neem nu mijn plan om eens helemaal digitaal te doen toen ik zakelijk naar Amerika moest vliegen. Via de handige KLM-app de avond ervoor ingecheckt, stoel uitgezocht en digitaal mijn instapkaart op mijn iPhone gedownload. Briljant. Tot het moment van inchecken daar was en door het vele e-mailen en bellen met vrouw en kinderen de batterij leeg was. Dat is dan toch lastig je instapkaart laten scannen bij de gate en geeft - geloof me - een hoop gedoe op het vliegveld.

Nieuwe schade en dus nieuw risico? Weliswaar niet verzekerbaar, maar voor mij als klant en de vliegtuigmaatschappij toch iets om over na te denken. De invloed van techniek en het internet in ons dagelijkse en zakelijke leven - The Internet of Things - gaat razend snel. Heeft u recent De Wereld Draait Door University gezien? Hierin liet Alexander Klöpping zien wat Silicon Valley ons gaat brengen. Ik garandeer u, voor lang niet alles hebben we de risico’s in beeld, laat staan een pasklare verzekeringsoplossing.

Wat dacht u bijvoorbeeld van de onbemande foto- en filmdrones die een ieder binnen afzienbare tijd zou kunnen bezitten. Op vakantie of gewoon tijdens het werk vliegt de drone met u mee en maakt schitterende hoge-resolutiefoto’s en -films van uzelf, de kinderen en de omgeving. Uw eigen real life action show! Maar wat als uw drone schade veroorzaakt? Een botsing met een andere drone bijvoorbeeld of een verkeerd uitgevoerde landing. Het is geen motorrijtuig, dus de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen biedt geen oplossing. Schade door (lucht)vaartuigen is overigens over het algemeen uitgesloten in aansprakelijkheidspolissen. Dus tijd voor de verplichte Drone Aansprakelijkheidspolis?

Ook zakelijk veranderen risico’s door de toenemende digitalisering binnen een onderneming. We kennen allemaal voorbeelden van cybercrime, zoals DDoS-aanvallen, skimmen en andere vormen van moderne afpersing en diefstal; oude wijn in nieuwe zakken. Meer focus moet mijns inziens komen op de toenemende afhankelijkheid van computers, mobiele telefoons en de onderlinge verbondenheid van apparaten, programma’s en de dienstverlening van een bedrijf. Met name omdat zo’n beetje ieder machinepark tegenwoordig met het internet verbonden is en dus bediend kan worden; ook door kwaadwillenden. De kwetsbaarheid neemt toe en zo ook de afhankelijkheid van gespecialiseerde professionals. Uw verouderde bedrijfscontinuïteitsplan doet het goed op papier, maar biedt geen aandacht voor de toegenomen digitale kwetsbaarheid.

Wat gelukkig wel hetzelfde blijft, is het motto dat het oefenen, simuleren en simpelweg eens proberen de mailserver via de back-up aan de praat te krijgen enorm lonend zijn. Verder zijn heldere afspraken met dienstverleners noodzakelijk. Hoeveel downtime kunt u zich eigenlijk veroorloven? Lijden uw klanten hierdoor schade? En sluit uw huidige service level agreement hierbij aan? Ook die met uw eigen klanten?

Heeft u behoefte om eens van gedachten te wisselen over uw digitale kwetsbaarheid? Ik nodig u van harte uit voor een gesprek via Skype of Facetime. Dan zoeken we samen naar een oplossing voor uw nieuwe en bestaande risico’s. De kop koffie houdt u tegoed van me als we elkaar daarna in het echt ontmoeten.

Wilco de Haan

Column in Friends in Business

Datum van publicatie: 4 juli 2014