News - Al € 6.000,- voor Daniel den Hoed Stichting

Al € 6.000,- voor Daniel den Hoed Stichting

Op woensdag 29 oktober nemen alle medewerkers van Schouten Zekerheid de trap in plaats van de lift naar de zeventiende verdieping van de welbekende Schouten Toren bij de Van Brienenoordbrug. Die dag vindt namelijk de Schouten Zekerheid Trappenrace plaats. Met deze actie, waarbij de medewerkers zich laten sponsoren door vrienden, familie en relaties, wil het bedrijf zoveel mogelijk geld ophalen voor de Daniel den Hoed Stichting, die onderzoek doet naar bestrijding van de ziekte kanker. Op dit moment heeft de actie al ruim € 6.000,- opgebracht.

Begin september heeft de Daniel den Hoed Stichting de aftrap gegeven van de zogenoemde bedrijfsestafette ‘100 jaar Daniel den Hoed’. Iedere dag zamelt steeds een ander bedrijf binnen de regio Rotterdam geld in voor de Stichting. Rob van Os, algemeen directeur bij Schouten Zekerheid: “Kanker is een ziekte waar nagenoeg iedereen, direct of indirect, mee in aanraking komt. Wij hoefden daarom niet lang na te denken toen we gevraagd werden deel te nemen aan deze actie. Het is belangrijk dat er snel meer onderzoek kan worden gedaan naar de bestrijding van deze vreselijke ziekte. Als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren, doen we dat natuurlijk."

Op naar de € 10.000,-

Naast 10 teams met medewerkers van Schouten Zekerheid, lopen er ook diverse teams van klanten en verzekeraars mee met de Trappenrace. Er zijn 2 prijzen: 1 voor het team dat het meeste geld ophaalt en 1 voor het team dat het snelst de trappen beklimt. Van Os: “We hebben het competitie-element toegevoegd om iedereen te prikkelen van elkaar te willen winnen. Het gaat natuurlijk niet om deze prijzen. Het enige dat telt, is het bedrag dat we uiteindelijk kunnen doneren. Door de teams onderling te laten strijden zoveel mogelijk geld op te halen, gaan we er vanuit dat het een hoog eindbedrag wordt.” De tussenstand laat zien dat het goed gaat met de actie. Op 20 oktober was er al ruim € 6.000,- opgehaald.

Bekendmaking eindbedrag op 31 oktober

Tijdens het eindfeest van de Daniel den Hoed Stichting op 31 oktober zal Rob van Os kort aan de aanwezigen vertellen hoe de Trappenrace is verlopen en welk bedrag Schouten Zekerheid aan de Stichting kan doneren. Op die dag wordt ook het eindbedrag van de bedrijfsestafette van de Daniel den Hoed Stichting bekend gemaakt.

Datum van publicatie: 22 oktober 2014