News - Deelname Drakenbootfestival Rotterdam

Deelname Drakenbootfestival Rotterdam

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2013 vindt in Rotterdam het eerste Drakenboot Festival plaats, op de Kralingse Plas. Een groot spektakel waarbij, volgens een eeuwen oude Chinese traditie, teams in echte drakenboten strijden om de titels. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish.

Op zaterdag is het de beurt aan Rotterdamse bedrijven o.a. Schouten Zekerheid. Op zondag komen buurten en verenigingen tegen elkaar uit. Het parcours van de race is overzichtelijk kort (plm. 250 meter), de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

Sponsorborrel

In juni was de Sponsorborrel van het Drakenbootfestival, waar geld werd opgehaald voor het Havenziekenhuis. Met de opbrengst van de veiling wordt een luifel aan het ziekenhuis gebouwd zodat de ambulance droog staat bij het uitladen van patiënten. Een mooi initiatief waar Schouten Zekerheid met trots aan bij heeft gedragen door de aankoop van een grote verbandtrommel. 


Datum van publicatie: 10 juli 2013