News - Een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Waarom? Ik ben toch nooit ziek?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Waarom? Ik ben toch nooit ziek?

4 op de 10 ondernemers heeft niet of nauwelijks maatregelen getroffen tegen arbeidsongeschiktheid. De verzekering is te duur, te ingewikkeld of de ondernemer gaat ervan uit dat het ‘hem of haar niet overkomt’. Toch raakt 1 op de 10 ondernemers arbeidsongeschikt. U hoort het wellicht liever niet, maar u kunt 1 van deze 10 zijn. Tijd om eens goed na te denken over uw situatie en de mogelijkheden.

Wanneer u als zelfstandig ondernemer voor langere tijd arbeidsongeschikt wordt, zijn de gevolgen ingrijpend. Uw inkomen is namelijk niet vanuit de Nederlandse sociale wetgeving verzekerd. U bent bij arbeidsongeschiktheid dus afhankelijk van uw eigen vermogen of het inkomen van uw eventuele partner. Is er weinig of geen eigen vermogen, dan kunt u een beroep doen op een bijstandsvoorziening. Maar één ding is zeker: u valt natuurlijk wel flink terug ten opzichte van uw ‘normale’ inkomen.

Rekenvoorbeeld

Stel u bent zelfstandig ondernemer, 40 jaar oud en verdient jaarlijks € 40.000,-. U houdt aan een auto-ongeluk een dwarslaesie over en kunt niet meer werken. Dan heeft u een grote financiële buffer nodig om de vaste lasten te betalen. Uitgaande van nog 27 werkjaren tot het pensioen, komt dat op € 1.080.000,-. Een bedrag dat u waarschijnlijk niet op uw spaarrekening heeft staan.

Oplossing

Bovenstaand maakt duidelijk dat het verstandig is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Deze keert, na de eigen risicotermijn, maandelijks een vast bedrag uit. Er zijn echter een hoop verschillende aanbieders van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Welke past het beste bij uw persoonlijke situatie en uw wensen? En wat zijn de kosten dan voor deze verzekering? Schouten Zekerheid helpt u graag om hierin de juiste keuze te maken.

Kosten arbeidsongeschikte medewerkers

Ook als één van uw medewerkers arbeidsongeschikt raakt, zult u deze kosten op moeten vangen. Denk bijvoorbeeld aan het salaris voor vervangend personeel en de loondoorbetalingverplichting die u heeft naar uw arbeidsongeschikte medewerker. Bijna een derde van de ondernemers weet niet goed hoe deze kosten verzekerd kunnen worden. Ook daarvoor kunt u contact met ons opnemen, zodat wij de situatie voor u én uw bedrijf in kaart kunnen brengen.

Bron: amweb

Datum van publicatie: 25 november 2014