News - Schade tijdens vakantie? Hoe houdt u achteraf toch dat zorgeloze vakantiegevoel vast?

Schade tijdens vakantie? Hoe houdt u achteraf toch dat zorgeloze vakantiegevoel vast?

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. Wij geven u graag enkele tips zodat een eventuele schade geen vervelende nasmaak van uw vakantie oplevert.

Afschrijving op bagage

Het kan zomaar gebeuren dat u uw nieuwe digitale camera in het zwembad laat vallen, of dat uw zonnebril uit uw strandtas wordt gestolen. Los van het feit dat nagenoeg alle verzekeraars voor dit soort zaken een maximale vergoeding kennen, passen de verzekeraars op uw bagage ook een bepaalde afschrijving toe! Bij diefstal, verlies of onherstelbare beschadiging van uw bagage, keren de meeste verzekeraars de nieuwwaarde uit voor zaken die nog geen jaar oud zijn. Het is mogelijk deze termijn te verlengen naar 2 jaar. Voor zaken die ouder zijn, vergoeden verzekeraars de dagwaarde. Op uw spullen wordt dus een afschrijving toegepast. Op uw digitale camera schrijft uw verzekeraar per jaar 20% af. Kostte uw camera meer dan € 250,-, dan bedraagt de afschrijving 12% per jaar. Uw zonnebril wordt door uw verzekeraar in 4 jaar afgeschreven. Ook bij zakenreizen passen verzekeraars deze werkwijze toe. Houdt u er dus rekening mee dat u niet in alle gevallen een uitkering krijgt, waar u een nieuwe bril of camera van kunt kopen.

Groepsreizen

Bijzondere aandacht vragen wij voor het fenomeen “groepsreizen” waarbij één persoon de reis voor de gehele groep boekt en ook betaalt. Bent u de persoon die alles regelt? Houdt u dan in geval van annulering rekening met de volgende zaken:

  • Valt de reden van annuleren onder uw dekking, dan geldt deze dekking alleen voor de op de polis aangetekende personen (vaak alleen uw gezin). De overige reisgenoten vallen standaard niet onder de dekking van uw verzekering. Dus hun aandeel in de totale reissom wordt in dat geval niet vergoed.
  • Een andere uitdaging wordt gevormd door de reissom. Bij een groepsreis overstijgt de reissom vaak het maximale verzekerde bedrag per reis. 
U kunt deze obstakels relatief eenvoudig ontwijken. Sluit bij het boeken van een groepsreis een aparte groepsreisverzekering af of zorg ervoor dat u het volledige reisgenootschap tijdelijk op uw eigen polis laat meeverzekeren.

Wanneer u er niet zeker van bent dat uw reisverzekering goed aansluit op uw behoeften, kunt u altijd contact met ons opnemen. Zo blijven er alleen mooie herinneringen over als u door uw vakantiefoto’s bladert. Ook wanneer u inmiddels een nieuwe camera heeft moeten kopen…

Tip: vergeet niet als u op vakantie gaat uw Europeesche gezondheidskaart (EHIC) aan te vragen. 

Datum van publicatie: 6 mei 2014