News - Schouten Zekerheid ondersteunt aanstormend fotografie talent

Schouten Zekerheid ondersteunt aanstormend fotografie talent

Schouten Zekerheid bestaat 60 jaar. Wij committeren ons aan Rotterdam en talentontwikkeling. Mede in dit licht faciliteren wij samen met de Rotterdamse Willem de Kooning Academie en galerieWind een nieuw initiatief om aanstormende fotografie talenten een podium te bieden. In het vierde kwartaal van 2013 organiseren de betrokken partijen gezamenlijk een wedstrijd voor opkomend Nederlands fotografietalent. Als u overweegt om ons een cadeau te geven ter ere van ons 60-jarig bestaan, vragen we u vriendelijk om een donatie te doen aan dit fonds. Dit kan op IBAN NL 55 ING B 0664 470467 ten gunste van Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantien B.V. onder vermelding van “galerieWind – talent”.

Ed Oudenaarden

Ed Oudenaarden is 25 jaar fotograaf geweest voor het Algemeen Nederlands Persbureau (anp) en al die jaren stond hij vooraan bij belangrijke gebeurtenissen in Nederland en daarbuiten. Hij fotografeerde een bebloede Michael Boogerd tijdens een tourrit in Frankrijk en klikte op het juiste moment toen trainer Marco van Basten ziedend werd op een van zijn spelers. Ooit liet hij zich door beveiligingsmensen in de juiste hoek drukken om oud-premier Balkenende tijdens een verkiezingsoverwinning van het CDA vast te leggen in een innige omhelzing met zijn moeder. “Een wereldplaat”, reageerde de fotoredactie.Op 27 juni 2010 veranderde zijn leven voorgoed, want als enige overleefde hij een helikoptercrash waarbij vier anderen om het leven kwamen. Ed hield er een dwarslaesie aan over. In de rolstoel vocht hij zich terug in de fotojournalistiek, maar het valt hem zwaar. Met een expositie in galerie Wind en een boek sluit hij een periode van de actieve fotojournalistiek af. Klik hier voor een achtergrond reportage over Ed.

Ben Wind

Aan boord van de helikopter was ook Ben Wind. Ben overleefde de crash helaas niet. Zijn weduwe Ellen Wind bleef achter. Ondersteund door haar nauwe vrienden heeft Ellen haar leven weer opgepakt en de voormalige fotostudio van Ben getransformeerd naar een schitterende galerie op het Noordereiland, een uniek stukje van Rotterdam.

Ellen en Ben zijn zowel privé als zakelijk al ruim 30 jaar klant van Schouten Zekerheid. Geraakt door de daadkracht die Ellen toont, hebben we gezamenlijk besloten om ons zestigjarig bestaan te verbinden aan een nieuw initiatief om Nederlands fotografie talent een zetje in de rug te geven. Door het overlijden van Ben en het noodgedwongen stoppen van Ed is er immers behoefte aan nieuwe sterren.

Wedstrijd

galerieWind, de Willem de Kooning Academie en Schouten Zekerheid organiseren daarom in het vierde kwartaal van 2013 een wedstrijd om talent een podium te bieden.Uiteraard houden we u op diverse manieren op de hoogte van dit initiatief en de manier waarop uw mogelijke bijdrage dit initiatief mede mogelijk maakt.

Datum van publicatie: 11 september 2013