News - Stacii Samidin winnaar fotowedstrijd RISICO

Stacii Samidin winnaar fotowedstrijd RISICO

Vierdejaars student aan de Willem de Kooning Academie Stacii Samidin is uitgeroepen tot winnaar van de fotowedstrijd RISICO, een initiatief van Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. De jury van de wedstrijd, onder leiding van Vincent Mentzel, vond de foto ‘1mai’ zeer bijzonder en volledig aansluiten bij het thema. Naast de geldprijs die Stacii ontvangt zal de foto de komende periode te zien zijn tijdens de expositie RISICO in galerieWind.

Deze expositie komt voort uit de fotowedstrijd die eerder dit jaar georganiseerd werd door Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V., galerieWind en de Willem de Kooning Academie. De wedstrijd was gelieerd aan het 60-jarige jubileum van Schouten Zekerheid in 2013. Tijdens de viering van het jubileum zag het bedrijf af van cadeaus. De gasten werden gevraagd te doneren aan galerieWind. Deze donaties zijn gebruikt voor de fotowedstrijd.

“Steuntje in de rug voor galerieWind”

Wilco de Haan, Algemeen Directeur bij Schouten Zekerheid: “Wij werden als directie erg geraakt door het verhaal van Ellen Wind. Ellen is de vrouw van Ben Wind, een Rotterdamse fotograaf die in 2010 bij een helikopterongeval om het leven kwam. Na zijn dood heeft Ellen galerieWind geopend en zo zijn werk voort laten leven. Zo heeft ze de tragische gebeurtenis een positieve draai weten te geven. Om Ellen, de galerie en jong fototalent een duwtje in de rug te geven zijn wij begonnen met de fotowedstrijd, met als resultaat de expositie RISICO.”

Verzekeringsthema aan de fotowedstrijd

Studenten van de Willem de Kooning Academie konden foto’s insturen rondom het thema ‘risico’, een thema waar Schouten Zekerheid dagelijks mee bezig is. Zo’n dertig jonge fotografen van de Willem de Kooning hebben hun werk ingestuurd. De winnaar is zondag 6 april bekend gemaakt door Roelof van Woerden, Financieel Directeur bij Schouten Zekerheid. Omdat winnaar Stacii zelf voor een stage in het buitenland zit, nam zijn docent en studiebegeleider Kees Spruijt de prijs in ontvangst. “Vroeger vocht Stacii met zijn handen, maar ondertussen heeft hij geleerd om te vechten met zijn camera. Deze prijs is een mooie beloning voor de ontwikkeling die hij als fotograaf én als persoon heeft doorgemaakt.”

Naast de € 1.500,- die de winnaar ontvangt is de winnende foto de komende periode te bewonderen tijdens de expositie RISICO. Ook de foto’s van Nathalie Schram en Harmen Meinsma, tweede en derde in de wedstrijd, zullen gedurende deze expositie te zien zijn. Harmen mocht als prijs een boek van Ben Wind in ontvangst nemen en Nathalie ontving € 500,-. Zij wist al direct waar ze dit geld aan zou besteden: “een nieuwe camera!”.

Expositie RISICO

RISICO laat verder werk zien van de Rotterdamse fotografen Ed Oudenaarden, Ben Wind, Kees Spruijt, Louis Meulstee, Rick Keus, Max Dereta, Freek van Arkel, Otto Snoek, John de Pater, Gerco de Ruijter, Mladen Pikulic, Fred Ernst, Ruben Hamelink, Sanne Donders, Arie Kievit en Joop Reijngoud.

Datum van publicatie: 7 april 2014