Voorspelling: het aantal faillissementen wereldwijd stijgt dit jaar met 6%

Het aantal faillissementen wereldwijd stijgt dit jaar met 6%. Dat voorspelt kredietverzekeraar Euler Hermes in hun jaarlijkse faillissementsonderzoek. Volgens Euler Hermes blijft het aantal bankroete ondernemingen in Nederland voorlopig stabiel, maar duurt dat niet lang meer. In het FD zegt directeur van Euler Hermes Nederland Walter Toemen dat het omslagpunt allang bereikt is en het aantal faillissementen voor het eerst in zeven jaar tijd weer zal toenemen.

Toemen noemt de huidige situatie in de krant ‘de uitbodeming van economische groei, maar daarmee kun je de kentering niet stoppen.’ De Brexit wordt volgens Euler Hermes een katalysator voor Nederlandse faillissementen. In het Verenigd Koninkrijk zelf voorspelt de kredietverzekeraar dat het aantal failliete bedrijven zal toenemen van 9% naar 30%. “Nederland en België, en in veel mindere mate Duitsland, zijn daar extra gevoelig voor.”

Vissers

Bedrijven in de visserij, agri- en foodsector, de dienstverlening en de bouw lopen volgens Toemen het grootste risico op een faillissement. “Nederlandse vissers halen hun vangst nu vaak uit Britse wateren. Bij een harde Brexit houdt dat meteen op.” Kredietverzekeraar Atradius constateerde in januari ook dat het aantal faillissementen in de lift zat. Over heel 2018 daalde het aantal faillissementen, maar zou je alleen de tweede helft van 2018 in ogenschouw nemen, dan was er een stijging van 3 procent.

50% van de niet-betaalde facturen ontstaat bij klanten met wie al langer zaken wordt gedaan

Dat kan dus ook een groot risico binnen úw bedrijf zijn. Een kredietverzekering helpt uw risico te verlagen en zo uw bedrijfscontinuïteit te vergroten. Benieuwd? Bekijk deze video.

Bron: amweb.nl

Publicatiedatum: 18 april 2019
Astrid Wijnveldt Specialist Kredietverzekering en aanverwante risico’s
Bel 06 - 21 23 37 08 Stel een vraag Astrid Wijnveldt op LinkedIn