Kennissessie Internationaal Ondernemen & Verzekeren

Kennissessie Internationaal Ondernemen & Verzekeren

Op 28 en 30 maart 2017 organiseerden wij 2 kennissessies Internationaal Ondernemen & Verzekeren, samen met verzekeraar Zurich en onze partners van het Global Brokers Network Worldwide. Deze bijeenkomsten vonden plaats in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum; het voormalige DNB dependance aan de Boompjes.

Tijdens de kennissessie Internationaal Ondernemen & Verzekeren heeft advocaat William J. Cremer, Amerikaanse aansprakelijkheidsspecialist, de aanwezigen alles vertelt over productaansprakelijkheid in Amerika en de invloed hiervan op Europa. William is een expert in het internationale recht als het gaat om de vertegenwoordiging van niet-Amerikaanse multinationals in Amerikaanse rechtszaken. William heeft tijdens de kennissessie antwoord gegeven op onder andere de volgende vragen over aansprakelijkheid in Amerika:

  • Hoe zit het precies als u als niet-Amerikaans bedrijf in Amerika voor de rechter komt in verband met een productaansprakelijkheidsclaim? 
  • Kent u de verplichtingen die in Amerika gelden op het gebied van het bewaren van digitale data zoals e-mails, sms’jes, WhatsApp- of Facebookberichten? 
  • Bent u zich ervan bewust dat in een Amerikaanse rechtzaak privacy van ondergeschikt belang is? 
  • Wat moet u doen als u gedaagd wordt voor een Amerikaanse rechter? 
  • Kent u de Amerikaanse wet- en regelgeving die geldt, aangezien de Europese regels in een Amerikaanse procedure niet meer van toepassing zijn? 
  • Hoe is de dekking van uw verzekeringsproducten: bent u goed verzekerd in Amerika gelet op het verhoogde risico en de vaak veel hogere toegewezen claims? 
  • Hoe gaat u om met de juryrechtspraak en het beeld wat in de media over u wordt geschetst?

De antwoorden op deze vragen vindt u terug in de hand-outs. Deze kunt u via de groene button op deze pagina opvragen.  

Uw risico's en verzekeringen in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oost-Europa

Naast het plenaire deel van William Cremer, waren er 5 break-outsessies. Tijdens deze sessies bespraken gastsprekers uit diverse landen en gebieden de aandachtspunten waar ondernemers in die landen op moeten letten. De break-outsessies werden verzorgd door sprekers vanuit het GBN-netwerk van de volgende bedrijven:

Wilt u ook uw voordeel doen met de aandachtspunten van de specialisten uit deze landen? Vraag dan via de groene button op deze pagina de hand-out op.

Bekijk de foto's
Hand-out ontvangen?
Meer informatieDaniel DancewiczTeamleider Schade
Bekijk de sfeerimpressie