Kennissessie Update marktontwikkelingen eigenrisicodragerschap en de Wet werk en zekerheid

Kennissessie Update marktontwikkelingen eigenrisicodragerschap en Wet werk en zekerheid

Op 21 en 28 juni 2016 organiseerden wij twee kennissessies over de meest actuele onderwerpen op het gebied van Zorg & Inkomen: de marktontwikkelingen op het gebied van eigenrisicodragerschap en de Wet werk en zekerheid. Beide presentaties werden verzorgd door onze specialist Francisca Dubbeldam en arbeidsrechtadvocaat Pascal Kruit van Ten Holter Noordam advocaten.

Vanaf 1 januari 2017 bent u als werkgever ook financieel verantwoordelijk voor ex-medewerkers die via de Ziektewet in de WGA instromen, doordat de WGA-vast en WGA-flex dan samengevoegd worden tot één WGA-risico. Dit zou per 1 januari 2016 gebeuren, maar is 1 januari 2017 geworden om verzekeraars meer tijd te geven zich op de uitbreiding van het risico voor te bereiden.

Tijdens de kennissessie zijn de financiële gevolgen voor een gemiddeld bedrijf hiervan doorberekend, is verteld hoe verzekeraars hun producten aanpassen en wat ondernemers moeten doen die al eigenrisicodrager zijn of die dit willen worden. Ook is er, samen met Ten Holter Noordam Advocaten, een update gegeven van de ervaringen met het ontslagrecht. 

We zijn geëindigd met een aantal aandachtspunten die iedereen die met HR te maken heeft in de gaten moet houden. Controleer bijvoorbeeld goed de Beschikkingen Werkhervattingskas en zorg dat u voor 1 oktober een keuze maakt over uw eigenrisicodragerschap.

Sprekers

Zorg- en Inkomenspecialist Francisca Dubbeldam verzorgde samen met Pascal Kruit van Ten Holter Noordam Advocaten de presentatie. Francisca is al jaren werkzaam bij Schouten Zekerheid. Haar specialisme ligt op de gebieden Zorg, Verzuim enInkomen. Pascal is arbeidsrechtadvocaat bij Ten Holter Noordam Advocaten en adviseert zowel werkgevers als werknemers over arbeidsrecht in brede zin. Ook is Pascal bekend van zijn handige tool waarmee de hoogte van de ontslagvergoeding in Nederland wordt gemonitord. Samen maakten Francisca en Pascal een goede vertaalslag van de theorie naar praktische toepassingen voor uw bedrijf.

Speeddates

Voor de aanwezigen was het mogelijk na de kennissessie kort te overleggen over het eigenrisicodragerschap met een specialist Zorg & Inkomen. Tijdens deze speeddate werd door deze specialist kort toegelicht of het voor het bedrijf interessant was om door Schouten Zekerheid een onderzoek naar het eigenrisicodragerschap te doen. Het is nog steeds mogelijk u hierover een kort advies te geven, waarna we, indien gewenst, een vervolgafspraak kunnen maken en een projectvoorstel kunnen doen. Dit kunt u doen door uw WHK-beschikking te mailen naar francisca.dubbeldam@schoutenzekerheid.nl.

Hand-out

Alle aanwezigen krijgen de hand-out van de presentatie zo snel mogelijk toegestuurd. Kon u niet bij de kennissessie aanwezig zijn, maar wilt u wel de hand-out ontvangen? Deze kunt u aanvragen via de groene button op deze pagina.

Foto's

Tijdens de kennissessie van 28 juni hebben we foto's gemaakt. Deze kunt u hieronder bekijken. 

Bekijk de foto's
Hand-out ontvangen?
Meer informatieFrancisca DubbeldamSpecialist Zorg & Inkomen