Uniek risicoprofiel op maat verzekerd voor de KRVE
Het unieke risicoprofiel van KRVE verzekerdMaak kennis met onze aanpak en oplossingen voor het bedrijf dat schepen in de Rotterdamse haven begeleidt bij het aanmeren.
Leg uw risico vraagstuk aan ons voor

Het mooie van zo'n lange relatie is dat je elkaar en de risico's erg goed kent.

Rotterdam is één van de vier grootste havens ter wereld, goed voor zo’n 433 miljoen ton aan goederenoverslag. De schepen die nodig zijn om deze hoeveelheid goederen te laden en lossen moeten allemaal een plek krijgen om aan te meren. Dat kan aan de kades, palen, steigers en boeien. Dat doet de KRVE, onder andere. Een specifiek beroep met daarbij horend specifiek risicoprofiel.


Martin Brusse, voormalig voorzitter KRVE 

De relatie met Schouten gaat nog zelfs voor mijn tijd. In 1953 hebben de eerste contacten met Jaap Schouten plaatsgevonden. Hij verkocht toen nog op zijn fiets en bromfiets polissen aan de roeiers van de KRVE.

Dat is het mooie van het hebben van een lange relatie. Er ontstaat dan een heel goed beeld van de risico's die er zijn en wat dat teweeg brengt met incidenten. De veiligheid van onze vereniging en de roeiers is het hoogste wat haalbaar is. Als er iets ernstigs gebeurt zit je daar als vereniging emotioneel in. Terwijl het toch zaak is om e.e.a. zakelijk af te handelen, zeker op verzekeringsgebied. Naast het maatwerk hebben wij ook heel veel bijstand in zulke situaties met een partij als Schouten Zekerheid. 


Eric Kreft, Commercieel Directeur Schouten Zekerheid

We hebben een hele bijzondere relatie met KRVE. Deze relatie bestaat al 60 jaar.
Het roeiersvak is heel specifiek, daar past geen standaard verzekeringspakket bij. We geven een andere invulling aan de dekkingen dan gebruikelijk. Door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven krijg je een juist beeld van de risico's. Ook door mee te gaan varen of andere activiteiten van de roeiers mee te maken weten we goed wat er binnen het bedrijf speelt. 

Ook na 60 jaar blijven we elkaar scherp houden op allerlei niveaus. Verzekeraars proberen nog wel eens een aantal risico's uit te sluiten. Wij zijn er voor de KRVE om dat op te lossen en er een betere invulling aan te geven. Pro-activiteit, de  risico's al indekken voordat ze er zijn. 

Bekijk de video
Uw contact voor deze caseEric KreftCommercieel Directeur