Ontbijtsessie bestuurdersaansprakelijkheid

Ontbijtsessie bestuurdersaansprakelijkheid

Op 20 en 22 mei organiseerden wij een ontbijtsessie over bestuurdersaansprakelijkheid. Tijdens deze bijeenkomst gaven Jan Beemer en Henk van Rootselaar van Hoboken Advocaten de aanwezigen een presentatie over de risico's en gevolgen van bestuurdersaansprakelijkheid.

Door de strengere wetgeving en de toegenomen claimcultuur stellen curatoren, teleurgestelde beleggers en crediteuren tegenwoordig veel sneller een bestuurder aansprakelijk. Bestuurders lopen hierdoor een steeds groter risico persoonlijk (dus in privé) hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld voor fouten die zij, of hun medebestuurders, bij de uitoefening van hun taak maken. Een risico dat u als bestuurder dus zeker niet uit het oog moet verliezen.

Tijdens de ontbijtsessies is een heldere uitleg gegeven van wat bestuurdersaansprakelijkheid is en welke risico's oprichters, bestuurders, feitelijk beleidsbepalers en commissarissen lopen. Vervolgens is aangegeven hoe de bestuurdersaansprakelijkheid beperkt of voorkomen kan worden. Dit alles aan de hand van de ontwikkelingen in de rechtspraak en herkenbare praktijkvoorbeelden. 

Wilt u de hand-outs van deze presentatie ontvangen? Deze kunt u middels de button rechts aanvragen.

Foto's en video

Tijdens de bijeenkomsten zijn een heleboel foto's en een video gemaakt. Deze kunt u op deze pagina terugvinden. Uiteraard bent u vrij om deze foto's te delen!

Bekijk de foto's
Hand-outs ontvangen?
Meer informatieJan BeemerSpecialist
Bekijk de video