Bestuur en directie

Bedrijfsprofiel Schouten Zekerheid

Schouten Zekerheid bemiddelt als (beurs)makelaar in verzekeringen voor bedrijven, instellingen, brancheverenigingen en particulieren en is tevens gevolmachtigd agent voor een aantal verzekeringsmaatschappijen. Het bedrijf is in 1953 opgericht door Jaap Schouten. Dankzij autonome groei en diverse overnames is Schouten Zekerheid vanaf eind jaren ’90 uitgegroeid tot een vooraanstaande, onafhankelijke makelaar in verzekeringen.

Platte organisatie

Bij Schouten Zekerheid zijn circa 170 medewerkers werkzaam in Nederland. Een ‘platte’ organisatie stelt ons in staat snel en adequaat te reageren. Onze accountmanagers, adviseurs en verkoopondersteunende collega’s onderhouden de contacten met de klanten. Specialisten van de productgroepen, administratie en automatisering zijn verantwoordelijk voor de back-office.

Werkmaatschappijen

Schouten Zekerheid is de groepsnaam van de bij Schouten Zekerheid Holding B.V. behorende werkmaatschappijen: Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V., Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V. en Schouten Zekerheid Employee Benefits B.V. 

Ongebonden en objectieve bemiddelaar

Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. is een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Wij baseren het advies voor de relatie op een analyse van een toereikend aantal op de markt verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten. In Nederland zijn er veel verzekeraars. Het is niet mogelijk om voor elke verzekering bij al deze verzekeraars een offerte aan te vragen. Regelmatig selecteren wij daarom verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Wij letten daarbij met name op de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de premie, maar ook hoe snel en correct schades worden afgewikkeld en hoe de verwerking van polisaanvragen en mutaties is. Bij dit selectieproces betrekken wij ook het aan ons gelieerde volmachtbedrijf Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V. 

Belang

Schouten Zekerheid heeft verder een 100% belang in Boelaars & Lambert Makelaars in Assurantiën B.V. en Kok Assurantiën B.V. Boelaars & Lambert is gevestigd in Eindhoven en Rotterdam en is gespecialiseerd in logistieke en transportverzekeringen. Kok Assurantiën is gevestigd in Rotterdam en is een niche speler gespecialiseerd in brand- en aansprakelijkheidsverzekeringen voor Verenigingen van (huis) Eigenaren.

Labels

Naast het "label" Schouten Zekerheid worden met name voor het beheer van verzekeringsdiensten nog meer labels gevoerd. 

Waar wij voor staan

Wij staan met Schouten Zekerheid voor een aantal kernwaarden: deskundig, betrouwbaar, no-nonsense, klantgericht en onafhankelijk.

  • Deskundig: onze medewerkers beschikken allemaal over de door de Wet financieel toezicht (Wft) gestelde kwalificaties. Indien noodzakelijk volgen medewerkers opleidingsprogramma’s die leiden tot kwalificaties zoals gesteld vanuit de Wft; zij worden altijd begeleid door medewerkers die reeds gekwalificeerd zijn. De kennis en kunde waar wij over beschikken, delen wij waar en zoveel mogelijk. 
  • Betrouwbaar: onze klanten kunnen vertrouwen op onze adviezen en verzekeringsoplossingen.Wij onderzoeken en adviseren objectief en grondig welke verzekering het beste bij de klant past, of het nu een zakelijke of particuliere verzekering betreft. Wij zijn helder over onze dienstverlening en hanteren een inzichtelijke beloningsstructuur. 
  • No-nonsense: wij zijn naast objectief eerst en vooral nuchter. Reëel, open en eerlijk datgene doen waar we goed in zijn: het zoeken en vinden van een optimaal verzekeringsproduct voor onze klanten waardoor hun risico´s beheersbaar zijn. Daadkrachtig en snel handelen is gewaarborgd door korte lijnen binnen onze organisatie. 
  • Klantgericht: wij staan voor onze klant. Hun belang staat bij ons altijd voorop. Onze klanten kunnen erop vertrouwen dat ze deskundig en betrouwbaar advies krijgen. De klant kan er vanuit gaan over de meest optimale en innovatieve verzekeringsproducten, gelieerd aan zijn specifieke situatie, te beschikken. 
  • Onafhankelijk: als familiebedrijf werken we met alle in Nederland toegelaten verzekeraars en adviseren we onafhankelijk. Door deelname aan internationale netwerkorganisaties bedienen we naast de Nederlandse ook de buitenlandse verzekeringsmarkt. In Nederland staan we in de top 10 van onafhankelijke assurantietussenpersonen. 

De missie van Schouten Zekerheid is helder en duidelijk: Schouten Zekerheid is als onafhankelijk verzekeringsmakelaar vastbesloten klanten reëel, deskundig en betrouwbaar te adviseren, zodat zij er vanuit kunnen gaan over de meest optimale en innovatieve producten te beschikken en hun risico´s beheersbaar zijn. 

Schouten Zekerheid. Daadkracht Verzekerd.

Directie Schouten Zekerheid

De centrale directie van Schouten Zekerheid bestaat uit (v.l.n.r.):

Cijfers

De totale bruto omzet die Schouten Zekerheid over 2018 in Nederland behaalde, bedraagt € 25,6 miljoen.

Daarmee wordt Schouten Zekerheid gerekend tot de top 5 van grootste onafhankelijke assurantie tussenpersonen van Nederland.