Schouten Toren

De Schouten Toren

Al sinds 1997 is Schouten Zekerheid gevestigd in de Schouten Toren aan de voet de Van Brienenoordbrug. Dagelijks rijden zo'n 250.000 automobilisten langs "onze" toren, die aan de A16 op het Rivium Businesspark ligt.

Ons kantoorgebouw, ontworpen door Aat van Tilburg, is geïnspireerd op de klassieke vorm van wolkenkrabbers in de VS, met versmallingen die het silhouet bepalen. Er zijn 18 lagen in het gebouw en de hoogte (inclusief de bekroning) is 81 meter. In het hart van de toren zitten twee liften, het trappenhuis en toiletgroepen. Daarnaast is aan de buitenzijde een glazen lift gevestigd.

360 graden uitzicht

Deze lift geeft zicht op één van de drukste verkeerswegen van Nederland, de rivieren, de Erasmus Universiteit, het silhouet van Rotterdam en daarachter bij helder weer dat van Den Haag. Vanuit de toren is op iedere verdieping een 360 graden uitzicht over Rotterdam te bezichtigen. Ook is er uitzicht op de parkshuttle, die sinds 1999 als eerste 'automated people mover' actief is op het bedrijventerrein Rivium.

Uitzicht bekijken

Op deze pagina vindt u een video waarin wij graag ons unieke uitzicht met u delen. Wilt u dit bijzondere uitzicht eens 'in het echt' bekijken? Neemt u contact met ons op, u bent van harte welkom bij ons op kantoor! 

The Tower Market

En als u dan bij ons op kantoor bent, geniet dan ook eens van een heerlijke lunch of kop koffie met uitzicht op de skyline van Rotterdam in onze Tower Market.

MiniWorld Rotterdam

Onze toren is ook in MiniWorld Rotterdam te bewonderen tussen landmarks als de Erasmusbrug, de Kuip en de Euromast.


Foto's van de Toren
Meer informatie?Erica van HeukelomTeamleider Marketing & Communicatie
Bekijk de video