Internationaal Ondernemen - GBN

Uw zakelijke risico's in het buitenland

Schouten Zekerheid is aangesloten bij het Global Brokers Network Worldwide. Bij dit netwerk zijn 5.000 verzekeringsprofessionals uit meer dan 100 landen aangesloten die elkaar ondersteunen op het gebied van lokale risico’s, regels en gebruiken. Schouten Zekerheid is in mei 2015 als eerste Nederlandse bedrijf toegetreden tot dit netwerk

GBN heeft als doelstelling om de communicatie tussen verzekeraars en verzekeringsmakelaars uit verschillende landen te bevorderen. Rob van Os, algemeen directeur van Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V.: “GBN is een wereldwijd netwerk van risico-specialisten die allen streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit van dienstverlening. Dit is volledig in lijn met de visie van ons bedrijf. We zien onze deelname aan GBN als een kans onze binnenlandse dienstverlening uit te breiden naar het buitenland en zo klanten nóg beter te bedienen. Omgekeerd zijn we in staat buitenlandse GBN-klanten die Nederlandse risico’s hebben hetzelfde hoge niveau van dienstverlening te bieden als zij gewend zijn.”

Partners

Zoals aangegeven heeft het netwerk naast Schouten Zekerheid nog ruim 5.000 leden in 100 landen. Andere leden zijn onder andere Rosenthal Assekuranz Versicherungsmakler GmbH (Duitsland), Portmore Insurance (Engeland), Jori Armengol & Asociados Correduria de Seguros SA (Spanje) en European Brokers srl. (Italië). Deze partners zijn, net als Schouten Zekerheid, onafhankelijk en kunnen dus objectief advies geven. Hun werkwijze verschilt weinig van onze werkwijze; ook onze partners handelen daadkrachtig en snel, door de korte lijnen die zij binnen hun bedrijfsvoering hanteren.

Asinta

Schouten Zekerheid is ook aangesloten bij het netwerk Asinta. Asinta is een wereldwijd partnerschap van bedrijven die zich bezig houden met employee benefits. De partners van Asinta zijn experts in het harmoniseren van employee benefit-programma's over de hele wereld.

 

Vraagstuk over ondernemen in het buitenland?Daniel DancewiczTeamleider Schade