Onderzoek 'Zorgmedewerkers aan het woord: over verzuim, werkdruk en gezondheid'

De ontwikkelingen in de zorgsector leiden onder zorgmedewerkers tot een hoge ervaren werkdruk, een verslechterde vitaliteit en gezondheid en historisch hoge ziekteverzuimpercentages. Wij hebben een onderzoek uit laten voeren onder zorgmedewerkers om meer inzicht te krijgen in deze thema's. 

De sector Zorg en welzijn is met ongeveer 1,4 miljoen medewerkers een van de grootste sectoren van Nederland. Een sector die al jaren gebukt gaat onder grote hervormingen, bezuinigingen en een structureel personeelstekort. En ook de voortdurende veranderende werkomgevingen en werkzaamheden, vergrijzing, digitalisering, robotisering en de coronapandemie hebben een enorme impact op deze vitale sector.

Wat de gevolgen zijn van deze ontwikkelingen? Een hoge werkdruk, een verslechtering van de gezondheid van zorgmedewerkers en historisch hoge ziekteverzuimpercentages. Om meer inzicht te krijgen in deze thema's hebben wij een onafhankelijk onderzoek uit laten voeren onder zorgmedewerkers, met als titel: 'Zorgmedewerkers aan het woord: over verzuim, werkdruk en gezondheid'.

Uit dit onderzoek zijn interessante resultaten, conclusies en oplossingen naar voren gekomen voor u als werkgever. Bent u hier benieuwd naar? Download hier dan kosteloos onze onderzoeksrapportage voor alle inzichten én praktische handvatten.

Publicatiedatum: 10 augustus 2021
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag
Download hier de onderzoeksrapportage