Premiestijging bij grote zorgverzekeraars

Drie van de vier grootste zorgverzekeraars verhogen hun premie voor de basisverzekering voor 2018. Dat hebben ze bekend gemaakt kort voor de deadline waarop de verzekeraars bekend moeten maken wat hun premie voor volgend jaar wordt. Alleen Menzis houdt zijn premie op het zelfde niveau als dit jaar. De zorgverzekeraars hadden tot maandag om hun nieuwe premie bekend te maken. CZ geeft aan de maandpremie voor de basisverzekering met te verhogen met  € 3,40. Deze komt in 2018 uit op € 116,25.   VGZ verhoogt haar basispremie met € 3,25 euro tot € 116,20, een populaire prijscategorie want bij ook bij de coöperatieve zorgverzekeraar Univé stijgt de premie met 3,25 euro tot €116,50 euro.

Goedkopere inkoop

Zilveren Kruis, label van de grootste zorgverzekeraar Achmea, gooit volgend jaar € 2,- op de premie die daarmee uitkomt op € 119,45. Menzis, de laatste top 4-speler, meldt trots de premie gelijk te kunnen houden, op € 119,00, door onder meer goedkopere  inkoop van zorg. Daar staat tegenover dat Menzis in voorgaande jaren de premie juist relatief veel liet stijgen ten opzichte van de concurrentie. Ook bij Menzis’ budgetlabel Anderzorg blijft de premie voor 2018 ongewijzigd op € 102,00.

Kleine premieverlaging

DSW beet traditiegetrouw het spits af door eind september al haar premie bekend te maken. De Schiedamse zorgverzekeraar zette de toon door een kleine premieverlaging van € 0,50 bekend te maken. De basisverzekering kost daar volgend jaar € 107,50. Stad Holland, de intermediaire zuster van DSW, verlaagde de premie nog sterker, met € 1,50 naar €110,50. Voor beide labels werd ook het eigen risico verlaagd, van € 385 naar € 375. Ook de Leidse zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, verlaagt haar premie, met € 1,- naar € 114,95 per maand.

Flinke plus in 2016

Wat voor Menzis geldt, geldt ook voor de DSW-bedrijven en -in mindere mate- voor Zorg en Zekerheid. Tegenover de bescheiden premieverlaging nu stond een flinke plus bij de start van het overstapseizoen in 2016.

Zorgpremies lopen verder uiteen

Het lijkt alsof de zorgpremies verder uiteen lopen, zo meldde het NRC. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat sommige verzekeraars geen collectiviteiten voeren en dus geen korting aanbieden. Hierdoor lijkt het gat tussen de verzekeringen groot, maar wanneer er gebruik gemaakt wordt van een collectiviteitskorting, is dit gat helemaal niet zo groot. Benieuwd of uw huidige collectiviteit nog past bij uw bedrijf en uw werknemers? Wij helpen u graag dit te onderzoeken én zorgen voor meer rendement uit uw collectieve zorgverzekering. Bron: AMweb Publicatiedatum: 15 november 2017
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag