Wie rijdt er beter: mannen of vrouwen?

Vrouwen zijn over het algemeen betere bestuurders dan mannen, blijkt uit een onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Privilege. De slogan ‘Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur’ wordt hiermee ‘redelijk’ ontkracht. Bij het onderzoek werd naar 14 categorieën gekeken, waarbij een score in percentages werd gegeven. Daarbij werd er een maximum van 30 punten weggegeven. De vrouwen haalden er 23,6 en mannen 19.8.

Het grootste deel van de vrouwen (85%) stopt netjes voor stoplichten die op oranje gaan. Bij mannen is dit 44%. Mannen hebben een negatievere invloed op andere bestuurders, 73% tegenover 54% van de vrouwen. Minder dan de helft van de mannen (46%) spiegelt tijdens het rijden, stuk minder dan de dames: daarvan doet 79% dit. In een aantal categorieën waren er een aantal waarbij de percentages redelijk gelijk waren. Toch zijn deze bijna altijd in het voordeel van vrouwen.

Mannen zijn – volgens het onderzoek! – op weinig oppervlakken beter dan vrouwen in autorijden. Wel hebben 82% van de mannelijke tegenover 71% van de vrouwelijke bestuurders betere en effectievere observatie-skills. Zo zien ze bijvoorbeeld sneller of er iemand in hun dode hoek rijdt. Alle mannen hebben een goede controle over het voertuig, waar 96% van de dames dit heeft. In sommige typen auto’s rijden mannen trouwens wel beter. In een SUV en coupé scoren ze meer punten. In de MPV en hatchback rijden mannen en vrouwen hetzelfde. Vrouwen blijken onder andere in een bestelbus minder schade te rijden dan mannen.

Publicatiedatum: 15 maart 2016
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 58 Stel een vraag