Deadline aanvragen compensatie transitievergoeding in zicht

Tot en met woensdag 30 september 2020 is het nog mogelijk om compensatie aan te vragen voor de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit geldt voor de gevallen vóór 1 april 2020. Aanvragen van de compensatie kan via een digitaal formulier dat te vinden is in het werkgeversportaal op uwv.nl.

Vanaf 1 april 2020 is de mogelijkheid compensatie aan te vragen van de transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. De compensatie geldt voor gevallen vanaf 1 juli 2015, de datum dat de overheid de transitievergoeding invoerde.

Zo werkt het

Aanvragen van de compensatie doet u via een digitaal formulier dat te vinden is het werkgeversportaal op uwv.nl. Om in te loggen heeft u eHerkenning nodig. De aanvraag moet binnen 6 maanden na volledige betaling van de transitievergoeding worden ingediend. Voor gevallen van voor 1 april 2020 moet de aanvraag uiterlijk 30 september 2020 te worden ingediend.

Om in aanmerking te komen voor de compensatie, heeft u de volgende gegevens nodig:

  • De arbeidsovereenkomst met de zieke werknemer. 
  • De beslissing van UWV waaruit blijkt dat toestemming is verleend voor opzegging van de arbeidsovereenkomst wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. 
  • Of de beëindigingsovereenkomst die ziet op het met wederzijds goedvinden beëindigen van de arbeidsovereenkomst wegens langdurige arbeidsongeschiktheid. 
  • Of de beschikking van de kantonrechter waaruit blijkt dat de arbeidsovereenkomst wegens langdurige arbeidsongeschiktheid is geëindigd. 
  • Een verklaring van de werkgever dat de werknemer ziek was op het moment dat de arbeidsovereenkomst eindigde, de periode gedurende welke de werknemer ziek is geweest en de naam van de behandelend bedrijfsarts. 
  • Het door de werkgever tijdens ziekte betaalde loon (aan de hand van loonstroken). 
  • De gegevens die gebruikt zijn om de hoogte van de transitievergoeding te berekenen. 
  • Bewijs van betaling van de (transitie)vergoeding.
Publicatiedatum: 28 september 2020
Onze pensioenspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 50 07 Stel een vraag