Goede pensioenregeling bovenaan wensenlijst werkzoekende

De belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde is de pensioenregeling. Dat vinden zowel werkgevers als werkzoekenden, blijkt uit een onderzoek van vacaturesite Indeed. Een goede reiskostenvergoeding en scholing- en studiefaciliteiten staan bij werkgevers en werknemers op plaatsen twee en drie.

In het onderzoek gaf maar liefst 93% van de werkenden aan het belangrijk te vinden dat de werkgever een pensioenregeling aanbiedt. Kennelijk blijft Nederland een pensioenland, zelfs nu dekkingsgraden en pensioenfondsen onder druk staan. Werknemers willen graag kunnen sparen en zekerheid opbouwen voor later.

Pensioen wordt vaak gebruikt als trekpleister in vacatureteksten


Het belang van een goede pensioenvoorziening wordt op de arbeidsmarkt inmiddels breed erkend. Inmiddels biedt 57% van alle werkgevers in Nederland haar medewerkers een pensioenregeling. Blijkbaar realiseren steeds meer werkgevers zich dat een pensioenregeling voor kandidaten een belangrijke pull factor is in de zoektocht naar een (andere) baan. Velen zetten deze voorziening actief in de werving in en hun aantal stijgt. Tussen 2017 en 2019 nam het totaal aan vacatures waarin een pensioenregeling genoemd wordt met bijna 60% toe.

Krapte op de arbeidsmarkt

Volgens de vacaturesite is het promoten van secundaire arbeidsvoorwaarden een rechtstreeks gevolg van de economische voorspoed en de krapte op de arbeidsmarkt. “De werkloosheid is nog steeds laag en mensen zitten wat steviger in het zadel”, zegt Sander Poos van Indeed Benelux. “Werkgevers moeten er harder aan trekken om mensen binnenboord te halen en te houden. Een goed salaris alleen volstaat niet meer.”

Publicatiedatum: 11 maart 2020
Onze Pensioenspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 07 Stel een vraag
Heeft u een aantrekkelijke pensioenregeling?