Werknemer verwacht financieel advies van werkgever

Ruim driekwart van de werknemers in vaste dienst wil met vragen over bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en deeltijdpensioen bij zijn werkgever kunnen aankloppen voor hulp. Een deel van hen wil bovendien dat de baas meerekent aan de financiële gevolgen voor inkomen of pensioen.

Van de Nederlandse werknemers wil 78% terecht kunnen bij de werkgever als zich een levensgebeurtenis voordoet met mogelijke financiële gevolgen. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform Wijzer in geldzaken. Het gaat daarbij vooral om minder werken, vervroegd en deeltijd pensioen of minder inkomen door ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Financieel fit

Werknemers verwachten van hun baas vooral hulp bij de mogelijkheid om tijdelijk meer of minder te werken. Ook willen ze berekeningen van financiële gevolgen voor het inkomen of voor het pensioen. Meer dan de helft van de mensen in loondienst vindt dat een goede werkgever zijn medewerkers helpt om financieel fit te zijn.

Bijna de helft (47%) van de werknemers die met de werkgever na willen denken over de financiële gevolgen van minder werken, wil meer vrije tijd voor zichzelf. Daarnaast worden ook redenen als leeftijd (39%) en meer tijd voor andere activiteiten (36%) vaak genoemd. Andere redenen zijn de zorg voor de kinderen (34%) en gezondheid (33%).

Bron: AMweb

Publicatiedatum: 19 september 2019
Onze pensioenspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 50 07 Stel een vraag
Hulp nodig bij antwoorden op de vragen van uw medewerkers?