Programma voor gezonde medewerkers bij Wilhelmsen
Werken aan gezonde medewerkers bij WilhelmsenMaak kennis met ons Gezondheidsmanagementconcept en ervaar hoe dit leidt tot verzuimreductie bij een vooraanstaande dienstverlener voor de scheepvaart.
Ook gezonde werknemers voor uw organisatie?

Een vast contactpersoon die de organisatie en de vraagstukken kent en daarom gericht advies kan geven

Wilhelmsen Ship Services is een leverancier van producten en diensten op het scheepvaart gebied. In bepaalde fysieke functies hebben ze te maken met frequent verzuim. Schouten Zekerheid biedt met Gezondheidsmanagement de tools om verzuim effectiever aan te pakken. Met als uiteindelijk resultaat, minder verzuim en minder kosten.


Mirjam Kleine, HR Consultant bij Wilhelmsen Ship Services.

Wij hebben ons gezondheidsmanagement door Schouten ingericht. Samen zetten we preventieve trainingen in voor de managers en leidinggevenden om ze tools aan te reiken hoe om te gaan met frequent ziekteverzuim. We zien dat zij daardoor zelfverzekerder zijn en ook dat verzuim meer aandacht krijgt in onze organisatie. Met als uiteindelijk doel het frequente ziekteverzuim te verlagen. 

Het grootste voordeel van onze samenwerking met Schouten Gezondheidsmanagement is dat we een vaste contactpersoon hebben die onze organisatie en onze vraagstukken kent en daardoor gericht advies kan geven op onze organisatie. 


Brenda van Dijk, voormalig specialist Gezondheidsmanagement bij Schouten Zekerheid

Wij doen de volledige arbodienstverlening voor Wilhelmsen Ships Services. Vanaf het moment dat iemand ziek is totdat iemand de 104 weken heeft gepasseerd. Ook pakken we de financiëring van bepaalde trajecten en interventies aan. We proberen deze te laten financiëren door de zorgverzekering en de WGA-ERD verzekering.
Door bewustwording van frequent verzuim en open het gesprek met elkaar aan te gaan kan het verzuim al naar beneden gaan. En dus ook de kosten.

Alle cases die wij vanaf het begin af aan begeleiden zorgen ervoor dat de instroom in de WGA 50% lager is dan bij reguliere arbodiensten. Juist omdat wij er door onze aanpak direct bovenop zitten en meteen de juiste interventies kunnen inschakelen.

Bekijk de video
Uw contact voor deze caseLeonieke ZwennesSpecialist Zorg & Inkomen