Klantverhaal

Storm Eunice blies blaashal Hockey Club Rotterdam omver

De storm Eunice verwoestte in februari 2022 de blaashal van Hockey Club Rotterdam. Het filmpje dat de hal de lucht in ging, ging viral. Voormalig voorzitter Diederik Chevalier schrok enorm toen hij de ravage zag en dacht: hoe ga ik dit aan de leden uitleggen? Al snel kreeg hij een telefoontje van Schouten Zekerheid, want ook zij hadden het filmpje gezien. “Dat we te horen kregen dat we goed verzekerd waren, was een hele geruststelling.”

Datum 07-02-2024

hockeyclub-rotterdam-blaashal-2

Nederland zette zich schrap voor de storm Eunice op vrijdag 18 februari 2022. Het KNMI kondigde vanwege gevaarlijke weersomstandigheden code rood af, de NS en andere openbaar vervoerbedrijven legden de dienstregeling stil en de KNVB schrapte alle voetbalwedstrijden voor die avond. Diederik Chevalier, voorzitter van Hockey Club Rotterdam, zat die vrijdagmiddag op zijn kantoor in het centrum van Rotterdam. Hij keek naar buiten en had goede hoop dat de storm over zou waaien, totdat hij rond 16.00 uur een bericht kreeg van verenigingsmanager Karianne Lagendaal. 'It's gone', schreef Karianne via WhatsApp, doelend op de blaashal van Hockey Club Rotterdam.  

 

Oorlogsgebied

“Ik sprong direct in mijn auto om haar op te halen. Onderweg zag ik dat de stad wel een soort oorlogsgebied leek”, zegt Diederik, die samen met Karianne naar het sportpark aan de Hazelaarweg reed. Bij aankomst staarde hij vol ongeloof naar de ravage. Eunice had niet alleen de blaashal volledig weggeblazen, ook waren er dug-outs weggewaaid, hekken omver geblazen en lichtmasten geknapt. “Ik dacht: hoe ga ik dit aan de leden uitleggen? We hadden de hal, die ongeveer 750.000 euro kostte, in 2019 via (obligatie)leningen en allerlei belacties aangeschaft. Dat deden we met z'n allen, dus die hal was van ons allemaal. Ik maakte mij grote zorgen wat de schade voor de vereniging zou betekenen.”

Diederik en Karianne vormden direct een crisisteam, die ook de leden op de hoogte moest brengen. Dat was nauwelijks nodig, constateerde Diederik toen hij op zijn mobiele telefoon keek. “Iemand uit de omliggende flats had het moment gefilmd dat de hal de lucht in ging. Het filmpje ging viral op social media en mijn telefoon stond vol met verontrustende berichten van onze leden.” 

Geruststelling 

Binnen een uur kreeg Diederik ook een telefoontje van Piet-Hein Touw van Schouten Zekerheid. “Zij zijn al jaren sponsor van onze club en doordat Piet-Hein ook persoonlijk betrokken is bij de vereniging, zijn de lijnen kort. Hij zei dat we goed verzekerd waren en dat zij de schadeafhandeling voor ons gingen regelen. Dat was een hele geruststelling.”

Omdat twee dagen later opnieuw een hevige storm werd verwacht, moest de boel snel worden opgeruimd voordat losliggend materiaal elders schade veroorzaakte. Tegelijkertijd konden de opruimingswerkzaamheden pas beginnen als de experts de schade beoordeeld hadden. Die stonden de volgende ochtend al op de stoep. “Dat had Schouten supersnel geregeld”, zegt Diederik.  

Laatste competitieronde

Geluk bij een ongeluk was dat juist in het weekeinde van de storm de laatste competitieronde van de zaalhockeycompetitie op het programma stond. Die wedstrijden gingen uiteraard niet door, maar daarna zou de hal toch worden afgebroken om in november 2022 weer te worden opgebouwd.

“Voordat we een blaashal hadden, speelden we met onze vereniging in allerlei sportzaaltjes door de hele stad. Dat was met 1700 jeugdleden niet meer te organiseren, vandaar dat we in 2019 besloten een blaashal aan te schaffen. Was de blaashal een paar maanden eerder weggewaaid, dan hadden onze leden de hele winter geen zaalhockey kunnen spelen”, legt Diederik uit.  

Rotterdamse mentaliteit

Alle ellende leverde ook iets positiefs op. Diederik constateerde niet voor het eerst dat het met de Rotterdamse mentaliteit wel goed zit. “Ooit lag er een enorm pak sneeuw, waarop iedereen met sneeuwschuivers kwam aanzetten om de blaashal sneeuwvrij te maken. Nu kregen we hulp van meer dan honderd vrijwilligers die de boel opruimden. Andersom toonden onze leden veel waardering voor de professionele wijze waarop we de schade hadden opgelost.”

Want ook de schadeafwikkeling verliep soepel. “We bleken inderdaad goed verzekerd te zijn en konden al snel een nieuwe opblaasbare hal bestellen, die we via Schouten Zekerheid opnieuw konden verzekeren.” Diederik adviseert dan ook elke vereniging een goede verzekeraar als partner aan zich te binden. “Vrijwel alle clubs worden, net als Hockey Club Rotterdam, geleid door vrijwilligers die hun werk tijdelijk doen. Dan is het is fijn als je zo'n partij als vaste partner hebt. Zonder goede verzekering was onze club beslist in grote problemen gekomen.” 

undefined
Ontdek onze blogs voor inzichten, evenementen, whitepapers en succesverhalen
248020086988
Employer branding

Annemarie Slotboom: talenten vinden en binden bij Schouten Zekerheid

In een competitieve arbeidsmarkt draait recruitment om meer dan alleen vacatures invullen. Employer branding, een sterke bedrijfscultuur en het vinden van mensen die echt bij de organisatie passen spelen een grote rol. Annemarie Slotboom (30) is recruitment specialist bij Schouten Zekerheid en is sinds juli verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. In dit interview deelt ze haar ervaringen, uitdagingen en wat werken bij Schouten Zekerheid zo bijzonder maakt.

Employer branding

Van werkstudent naar trainee: Max over zijn start in de verzekeringswereld

“Als je me een paar jaar geleden had gezegd dat ik in de verzekeringsbranche zou werken, had ik je waarschijnlijk vreemd aangekeken,” zegt Max Langelaan met een glimlach. Toch zit hij nu helemaal op zijn plek als trainee bij Schouten Zekerheid.

Verzuim

Een echte op maat gemaakte oplossing voor verzuim

Drie knelpunten staan grip op ziekteverzuim in de weg: te weinig inzicht in beïnvloedbare oorzaken, te weinig kennis over ziekteverzuimbegeleiding en te weinig tijd om te komen tot een structurele aanpak. Dit alles gaat hand in hand in een verzuimtraject. Bijvoorbeeld bij samengesteld verzuim.

Verzuim

Ziekte en een arbeidsconflict

Meldt een medewerker zich ziek, dan is het voor de werkgever een flinke uitdaging om de verzuimbegeleiding goed te laten verlopen. Daarnaast kost ziekteverzuim, zeker langdurig, veel geld en moeten collega's vaak extra werkdruk opvangen. Dat kan ervoor zorgen dat de werkgever bij een ziekmelding met de handen in het haar zit. Laat staan wanneer daar nog een arbeidsconflict bijkomt.

Pensioen

Elke werkgever, groot en klein, zou pensioen moeten aanbieden

In Nederland kennen we geen pensioenplicht. Toch geldt er voor zo'n 65% van de werkgevers dat zij het pensioen verplicht moeten onderbrengen bij een bedrijfstakpensioenfonds. Dat betekent dat de andere 35% van de werkgevers vrij zijn om zelf te bepalen of zij een pensioenregeling willen aanbieden aan hun werknemers.