Over Schouten Zekerheid

Daadkracht verzekerd

U wilt dat uw verzekeringszaken goed geregeld zijn, tegen acceptabele en voorspelbare kosten. En u wilt één aanspreekpunt, voor al uw verzekeringsoplossingen. Dat is precies wat Schouten Zekerheid biedt. Als verzekeringsmakelaar zijn wij de schakel tussen u en de verzekeraars en handelen wij volledig in uw belang. Dit doen wij al sinds 1953; ons familiebedrijf bestaat meer dan 65 jaar. Dankzij autonome groei en diverse overnames zijn wij uitgegroeid tot één van de vijf grootste, onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland.

Voor uw bedrijf
Voor uw personeel
Voor specifieke branches

Onze mensen

Onze medewerkers zijn betrokken. Goed in hun vak. En altijd bereid om relaties te voorzien van een degelijk advies. Dat maakt onze collega's het belangrijkste kapitaal van onze organisatie. We zijn trots op deze mensen die - vaak al jaren - onderdeel zijn van Schouten Zekerheid. 

Intern houden we het zo eenvoudig mogelijk. Geen ingewikkelde hiërarchische structuur, maar korte lijnen en collega's die een hecht team vormen en weten wat ze aan elkaar hebben. Dat is prettig voor ons, maar zeker ook voor onze relaties. Zo weet u zeker dat wij snel voor u kunnen schakelen en dat u kunt vertrouwen op de expertise van al onze collega's.

Benieuwd naar onze interne organisatie en vacatures?

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden staan centraal in onze organisatie en dienstverlening. Elke medewerker werkt volgens deze kernwaarden en elke relatie mag verwachten volgens deze kernwaarden behandeld te worden. Dat is de garantie die wij u geven.

Betrouwbaar
No-nonsense
Onafhankelijk
Klantgericht
Deskundig
Persoonlijk

Midden in de maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te pakken, ook op maatschappelijk gebied. Daarom hebben we een MVO-beleid dat zich richt op onze rol in de sociale, ecologische en economische samenleving. 

Dit uit zich in diverse initiatieven. Zo werken wij bijvoorbeeld zo veel mogelijk papierloos en stimuleren we onze relaties om facturen en polissen digitaal te ontvangen. De stukken die nog wel per post gaan, worden CO2-neutraal verzonden. Daarnaast werken wij samen met het Maasstad Ziekenhuis aan verduurzaming van het ziekenhuis middels zonne-energie die in de Schouten Toren wordt opgewekt.

Onze kennis en ervaring zetten we tevens in om een bijdrage te leveren aan het oplossen van sociale en economische problemen, bijvoorbeeld door het sponsoren van topsport. Zo zijn wij onder andere sponsor van Rotterdamse Sporticonen, Hockeyclub Rotterdam en Rotterdam Topsport.

Onafhankelijk en klantgericht

Wij zijn een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Omdat er in Nederland veel verzekeraars zijn, is het niet mogelijk voor elke verzekering bij elk van hen een offerte aan te vragen. Daarom baseren we het advies voor onze relaties op een analyse van een aantal verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten. Regelmatig selecteren wij verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Daarbij letten we met name op de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de premie, maar ook op schadeafhandeling en snelheid. Bij dit selectieproces betrekken wij ook het aan ons gelieerde volmachtbedrijf Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V.  

Schouten Toren

360 graden uitzicht

Sinds 1997 zijn wij gevestigd in de Schouten Toren aan de voet de Van Brienenoordbrug. Dagelijks rijden zo'n 250.000 automobilisten langs onze toren, die aan de A16 op het Rivium Businesspark ligt. Onze Schouten Toren is ook te bewonderen in MiniWorld Rotterdam, tussen landmarks als de Euromast en de Erasmusbrug.

Komt u ons uitzicht bewonderen?