Over Schouten Zekerheid

Daadkracht verzekerd

U wilt dat uw verzekeringszaken goed geregeld zijn, tegen acceptabele en voorspelbare kosten. En u wilt één aanspreekpunt, voor al uw verzekeringsoplossingen. Dat is precies wat Schouten Zekerheid biedt. Als verzekeringsmakelaar zijn wij de schakel tussen u en de verzekeraars en handelen wij volledig in uw belang. Dit doen wij al sinds 1953; ons familiebedrijf bestaat meer dan 70 jaar. Dankzij autonome groei en diverse overnames zijn wij uitgegroeid tot één van de tien grootste, onafhankelijke verzekeringsmakelaars van Nederland.

Voor uw bedrijf
Voor uw personeel
Voor specifieke branches

Onze mensen

Onze medewerkers zijn betrokken. Goed in hun vak. En altijd bereid om relaties te voorzien van een degelijk advies. Dat maakt onze collega's het belangrijkste kapitaal van onze organisatie. We zijn trots op deze mensen die - vaak al jaren - onderdeel zijn van Schouten Zekerheid. 

Intern houden we het zo eenvoudig mogelijk. Geen ingewikkelde hiërarchische structuur, maar korte lijnen en collega's die een hecht team vormen en weten wat ze aan elkaar hebben. Dat is prettig voor ons, maar zeker ook voor onze relaties. Zo weet u zeker dat wij snel voor u kunnen schakelen en dat u kunt vertrouwen op de expertise van al onze collega's.

Benieuwd naar onze interne organisatie en vacatures?

Onze kernwaarden

Onze kernwaarden staan centraal in onze organisatie en dienstverlening. Elke medewerker werkt volgens deze kernwaarden en elke relatie mag verwachten volgens deze kernwaarden behandeld te worden. Dat is de garantie die wij u geven.

Betrouwbaar
No-nonsense
Onafhankelijk
Klantgericht
Deskundig
Persoonlijk

Midden in de maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

We vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te pakken, ook op maatschappelijk gebied. Daarom hebben we een MVO-beleid dat zich richt op onze rol in de sociale, ecologische en economische samenleving. 

Dit uit zich in diverse initiatieven. Zo werken wij bijvoorbeeld zo veel mogelijk papierloos en stimuleren we onze relaties om facturen en polissen digitaal te ontvangen. Per relatie die overstapt van papieren post naar digitale post, planten wij een boom in samenwerking met Trees for All. Zo dragen we samen bij aan een gezonder klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden. Een stukje échte zekerheid voor iedereen. De stukken die nog wel per post gaan, worden CO2-neutraal verzonden. Daarnaast werken wij samen met het Maasstad Ziekenhuis aan verduurzaming van het ziekenhuis middels zonne-energie die in de Schouten Toren wordt opgewekt.

Onze kennis en ervaring zetten we tevens in om een bijdrage te leveren aan het oplossen van sociale en economische problemen, bijvoorbeeld door het sponsoren van topsport. Zo zijn wij onder andere sponsor van Rotterdamse Sporticonen, Hockeyclub Rotterdam en Rotterdam Topsport.

Onafhankelijk en klantgericht

Wij zijn een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Omdat er in Nederland veel verzekeraars zijn, is het niet mogelijk voor elke verzekering bij elk van hen een offerte aan te vragen. Daarom baseren we het advies voor onze relaties op een analyse van een aantal verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten. Regelmatig selecteren wij verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Daarbij letten we met name op de kwaliteit van de polisvoorwaarden en de premie, maar ook op schadeafhandeling en snelheid. Bij dit selectieproces betrekken wij ook het aan ons gelieerde volmachtbedrijf Schouten Zekerheid Assuradeuren B.V.  

Belang
Wij hebben een 100% belang in Kok Assurantiën B.V. en VBI Verzekeringsbeheer. Deze bedrijven zijn gevestigd in onze Schouten Toren in Capelle aan den IJssel. Kok Assurantiën is gespecialiseerd in verzekeringen voor Verenigingen van Eigenaren. Daarnaast hebben we een meerderheidsbelang in Colpas.

Ons beloningsbeleid

Ons beloningsbeleid is zodanig ingericht dat het een positieve bijdrage levert aan Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. als aantrekkelijke werkgever. Daarnaast is ons beloningsbeleid gericht op de lange termijn en niet op het stimuleren van korte termijn resultaten, welke zouden kunnen resulteren in het aangaan van ongewenste risico’s en/of handelen in strijd met het belang van de relatie of de eigen onderneming. Een beloningsbeleid gericht op de lange termijn past ook binnen onze missie “Échte zekerheid voor iedereen”. Wij bieden als familiebedrijf onze medewerkers een marktconform vast salaris. Het functioneren van onze medewerkers wordt beoordeeld op integer, solide en klantgericht handelen. Afhankelijk van de bedrijfsresultaten en het functioneren van de medewerkers bestaat de mogelijkheid om een 13e maand uit te keren. Dit geldt dan voor alle medewerkers en is gelukkig eerder regel dan uitzondering. Op basis van het voorgaande zijn wij van mening dat onze medewerkers niet geprikkeld worden tot onzorgvuldig handelen als gevolg van hun beloning.

Naast de mogelijkheid om een 13e maand uit te keren, komen de functiegroepen adviseurs, teamleiders en de directie, in aanmerking voor een variabele beloning. De opzet van deze variabele beloning is gebaseerd op het behalen van zowel kwantitatieve als kwalitatieve doelstellingen en is gemaximeerd op basis van de wettelijke regels conform het Besluit Gedragsregels Financiële Dienstverlening (Bgfo). Op basis van dit beloningsbeleid kunnen ook de medewerkers van Schouten Zekerheid Makelaars in Assurantiën B.V. binnen deze functiegroepen delen in het succes van onze organisatie, terwijl tegelijkertijd de regels voor een beheerst beloningsbeleid worden gewaarborgd.

Schouten Toren

360 graden uitzicht

Sinds 1997 zijn wij gevestigd in de Schouten Toren aan de voet de Van Brienenoordbrug. Dagelijks rijden zo'n 250.000 automobilisten langs onze toren, die aan de A16 op het Rivium Businesspark ligt. Onze Schouten Toren is ook te bewonderen in MiniWorld Rotterdam, tussen landmarks als de Euromast en de Erasmusbrug.

Komt u ons uitzicht bewonderen?