"De jeugd heeft de toekomst"

Doorgaans ziet men de verzekeringsbranche als een wereld die bestaat uit mannen in saaie grijze pakken en hun old boys network. Anno 2018 is niets minder waar. Steeds meer jonge mensen, mannen en vrouwen, rollen in het vak en breken vroeg of laat door. Ik neem u graag mee in een tweetal initiatieven die wij onlangs speciaal voor deze groep hebben georganiseerd.

Eén keer per jaar, op de eerste donderdag van november, komen alle bobo’s uit onze branche bij elkaar in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk voor het jaarlijkse VNAB marktdiner. Iedereen stoft zijn of haar (maar meestal zijn) galaoutfit af en onder het genot van een hapje en een drankje worden de gebruikelijke zakelijke onderwerpen met elkaar uitgewisseld. Vaak zie je dezelfde gezichten van dezelfde bedrijven. Het aantal kaarten is beperkt, het moet wel exclusief blijven natuurlijk.

Nu leek het ons leuk om ook een gala voor de jeugd te organiseren. Het idee ontstond aan de ene kant als ludieke tegenhanger van het marktdiner. Aan de andere kant hoopten we er natuurlijk op uiteindelijk een zelfde jarenlange traditie op te starten. Zo kozen we voor de eerste vrijdag van oktober. De dag na zo’n gala moet je immers niet meer willen werken. Ook vonden we het belangrijk dat het een gala zou worden voor de markt, door de markt. We hebben gelobbyd bij diverse marktpartijen en uiteindelijk hebben we vanuit elke hoek (een makelaar, een verzekeraar, een expert en een advocaat) een sponsor bereid gevonden. Het gala werd een groot succes met veel bekende maar ook genoeg nieuwe gezichten. Direct op de avond zelf hebben diverse mensen al aangegeven zich intern hard te willen maken om de organisatie en sponsoring voor komend jaar op zich te nemen. De eerste vrijdag van oktober lijkt een vaste prik te worden.

Dit gala is intern opgepakt door leden van Jong Schouten Zekerheid. Al mijn collega’s onder de 35 kunnen hier lid van worden. Uiteraard bieden we deze groep, naast leuke activiteiten, bovenal ook veel interessante en nuttige initiatieven. Eén daarvan is een nieuw terugkerend event: een relatie meet&greet. Voor een goede binding met onze relaties en voor het creëren van nog meer beleving bij onze jonge mensen, zijn wij met de leden van Jong Schouten Zekerheid bij een van onze grootste en oudste relaties op bezoek geweest, de Koninklijke Roeiers Vereniging Eendracht. Daar kregen niet alleen onze aankomende specialisten, maar ook jong talent van IT, Legal en Marketing van dichtbij mee hoe dit geweldige en innovatieve Rotterdamse havenbedrijf opereert. Deze eerste editie deden we samen met de Jong-vereniging van de verzekeraar die ook menig risico van deze relatie draagt, dus het mes sneed direct aan meerdere kanten.

Zoals gezegd was dit een eerste editie. Voor het komende jaar zijn we al hard aan het brainstormen welke relatie we willen bezoeken. Idealiter is dit een bedrijf wat zelf ook een eigen Jong-vereniging heeft. Dan kunnen we er mooi een uit- en thuiswedstrijd van maken. Weer een mooi voorbeeld van klantenbinding.

Ook als u nog geen relatie van ons bent, komen mijn jonge collega’s graag bij u langs. Zie het als een kans om alvast de volgende generatie van ons bedrijf van dichtbij mee te maken. Ik verzeker u dat dit uw keuze voor uw nieuwe makelaar positief zal beïnvloeden.

Column voor Rotterdams zakenmagazine Port of Business.

Publicatiedatum: 11 november 2018
Daniel Dancewicz Directeur Inkoop & Internationaal
Bel 010 - 288 49 52 Stel een vraag Daniel Dancewicz op LinkedIn