Gezond(er) thuiswerken via uw collectieve zorgverzekering

Ongeveer 2 miljoen mensen in Nederland hebben rug- en nekpijn. De kans is groot dat ook u medewerkers heeft met deze klachten. De meest voorkomende oorzaken? Te weinig bewegen, in een verkeerde houding zitten en niet ergonomisch ingerichte thuiswerkplekken.

De arbeidsomstandigheden zijn ontzettend veranderd als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. We werken veel thuis en dit brengt zowel kansen als risico’s met zich mee. Een van de risico’s is dat niet iedere medewerker de beschikking heeft over een optimale thuiswerkplek. En dit kan leiden tot fysieke klachten.

Werken uw medewerkers gezond thuis?

Heeft u zicht op de thuiswerkplekken van uw medewerkers? En bent u op de hoogte van de hieraan gerelateerde gezondheidsklachten? Weet dan dat u ook via uw collectieve zorgverzekering de mogelijkheid heeft om een online werkplekonderzoek uit te voeren onder uw medewerkers.

Via dit onderzoek krijgt u niet alleen zicht op de thuiswerkplekken van uw medewerkers, maar krijgen zij ook concrete en persoonlijke adviezen waarmee zij op een goede, verantwoorde en ergonomische manier kunnen thuiswerken. Op deze manier verkleint u de kans op gezondheidsklachten die ontstaan door een verkeerde werkhouding. Is er al sprake van aan de thuiswerksituatie gerelateerde gezondheidsklachten? Dan zullen er aanvullende adviezen worden gegeven, op basis van een klachteninventarisatie.

Het werkplekonderzoek wordt online uitgevoerd en uw medewerkers kunnen aan het onderzoek deelnemen vanuit hun thuiswerkplek.

Hoe draagt een collectieve zorgverzekering bij aan gezond thuiswerken?

Een collectieve zorgverzekering biedt verschillende mogelijkheden om uw medewerkers gezond te houden. Via de zorgverzekeraar kunnen preventieve maatregelen worden ingezet, die de kans op uitval door ongezond thuiswerken en dus ook de kosten voor u als werkgever, verminderen.

Verzekeraars kunnen u binnen een collectiviteit een budget geven dat u kunt besteden aan maatregelen ter voorkoming van ongezond thuiswerken. Met dit budget kunt u het werkplekonderzoek uit laten voeren. Daarnaast profiteert u als werkgever ook nog eens van de inkoopkorting die de zorgverzekeraar heeft bij de gerenommeerde leveranciers van thuiswerkonderzoeken.

Vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel interesse in een collectieve zorgverzekering voor uw medewerkers? Of wilt u meer weten over het werkplekonderzoek? Neem dan contact met ons. Wij helpen u graag bij het bevorderen van de gezondheid van uw medewerkers!
Publicatiedatum: 03 november 2020
Onze pensioenspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 50 07 Stel een vraag
Uw medewerkers gezond(er) laten thuiswerken via uw collectieve zorgverzekering?