Het kredietrisico is één van onze belangrijkste risico's

Rene Wissink is directeur en mede-eigenaar van Top Delivery Services. Het bedrijf richt zich op de toegevoegde waarde in de logistiek en heeft zich gespecialiseerd in het namens grote opdrachtgevers bezorgen van onder andere meubels en keukens bij consumenten. Ook is hij directeur van Top Movers Nederland, dat onderdeel is van een vereniging van zo'n 15 verhuisbedrijven. Top Movers Nederland richt zich op in- en externe verhuizingen van landelijk opererende bedrijven en organisaties.

“Als ondernemer wil je je risico's zo goed mogelijk managen. Het kredietrisico is één van de belangrijkste risico's waarop wij ons moeten voorbereiden. Wij doen dat door aan de voorkant goed te kijken met wie we zaken doen. We gaan in gesprek met potentiële klanten, checken hun limieten en volgen strak de overeengekomen betalingstermijnen. Als vangnet hebben we een kredietverzekering.

Veel van onze klanten zijn grote en financieel betrouwbare ondernemingen. Gelukkig hebben we tot nu toe nooit aanspraak hoeven maken op onze kredietverzekering. Een schade claimen geeft niet alleen een hoop gedoe, het betekent ook dat het financieel niet goed gaat met onze klanten. En dat heeft gevolgen voor de continuïteit van die klant, maar ook voor die van ons.

We deden altijd zaken met Boelaars en Lambert, een bekende partij in de verhuiswereld. Toen zij werden overgenomen door Schouten Zekerheid, werden zij de adviseur waarmee wij onze risico's bespreken. En dat bevalt prima. Ze denken mee over oplossingen voor onze risico's, geven een eerlijk advies en hebben een duidelijk verhaal. Wij vinden Schouten Zekerheid een betrouwbare partij, waarmee we een plezierige relatie hebben.”

Publicatiedatum: 11 juli 2023
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag
Meer informatie over Kredietverzekeringen?