Kredietverzekeringen

Bescherm uw onderneming tegen het risico van (vermoedelijke) insolventie bij uw klanten

Is uw klant wel kredietwaardig? Houdt uw klant zich wel aan de betalingsafspraken? En hoe is de politieke situatie in het land waar uw debiteur is gevestigd? Een faillissement of niet-betalende klant kan een grote impact hebben op de continuïteit van uw organisatie. Wat als u uw facturen wel betaalt, maar uw klanten die van u niet?

Hoe werkt een kredietverzekering?

In veel gevallen ontstaan wanbetalingen bij klanten met wie u een stabiele, langdurige relatie heeft opgebouwd. Het is dus lastiger te voorspellen welke klant uw factuur niet gaat betalen. Met behulp van een kredietverzekering, ook wel debiteurenverzekering genoemd, verzekert u zich tegen niet-betalende klanten en faillissementen in binnen- en buitenland en houdt u controle over de continuïteit van uw organisatie.

De kredietverzekering bestaat uit drie belangrijke onderdelen:

  • Kredietinformatie – Controle van de kredietwaardigheid van uw (toekomstige) klanten.
  • Debiteurenbeheer – Dekking wanneer uw afnemer failliet gaat.
  • Incasso – Incasso bij niet-betalende klanten.

Voorrisico afdekken?

Levert u maatwerk of seizoensgebonden producten? In dat geval loopt u een risico voordat u de levering van uw goederen (of diensten) heeft afgerond, het zogenaamde voorrisico. U kunt de producten niet meer verkopen, omdat u ze klantspecifiek heeft gemaakt. Het voorrisico is af te dekken op uw kredietverzekering. U verzekert dan de kosten die zijn ontstaan of gemaakt in de periode die vooraf gaat aan de levering waarvoor u deze specifieke kosten maakt.

Analyse en advies

Schouten Zekerheid adviseert u graag over de juiste kredietverzekering die past bij uw onderneming. Ook streven wij naar een goede risicodekking gedurende de verzekeringsperiode en constante servicing op het gebied van claims, limieten en incasso. Daarnaast kunnen onze specialisten u assisteren in het vinden van de juiste partner op het gebied van garanties en borgtochten, factoring, credit management software, incasso en andere gerelateerde producten.

Wilt u weten welke kredietverzekering bij uw onderneming past? Wij maken een overzichtelijke vergelijking van aanbieders, prijzen, dekkingen en voorwaarden. 
Wat doet een Kredietverzekering?
Weet u dat 50% van de niet-betaalde facturen ontstaat bij klanten met wie u al langere tijd zaken doet? Benieuwd wat een kredietverzekering doet? Astrid Wijnveldt legt het uit in een korte video.
Direct offertes aanvragenOp basis van uw gegevens zullen we de markt gaan benaderen en kunnen we u een aantal offertes sturen.
Versturen
Wilt u meer informatie over de voordelen en kosten? Neem contact op met onze specialisten.
Wilt u weten wat een kredietverzekering u gaat kosten? Vraag direct offertes aan.
Wij helpen u graag!Astrid WijnveldtAdviseur Kredietverzekeringen