Contant geld mee op vakantie? Let op de verzekering hiervan!

Bent u van plan het advies van de ANVR op te volgen en extra contant geld mee te nemen op uw vakantie naar Griekenland? Of neemt u sowieso altijd veel contanten mee op vakantie? Let dan op: extra cash betekent extra risico. Hoe is dit verzekerd?

“Ga vooral naar Griekenland op vakantie”, stelt ANVR-directeur Frank Oostdam op 17 juni in de Volkskrant. “Maar het is wel verstandig wat meer cash op zak te hebben.” Op die manier komen reizigers niet voor een verrassing te staan, voor het geval er geen geld meer uit Griekse geldautomaten komt.

Maximaal € 500,- vergoed

Maar hoe zit het als uw cash uit de kluis in het hotel wordt gestolen of u aangifte doet van een beroving van uw geld? Voor cash geld krijgt u van de reisverzekering een vergoeding tot maximaal € 500,- per verzekering als u dit geld verliest of als het wordt gestolen. U moet hiervoor dan wel de extra dekking ‘Geld’ meeverzekerd hebben op uw reisverzekering en u bent verplicht redelijke voorzorgsmaatregelen te nemen om verlies of diefstal van het geld te voorkomen.

Heeft u de extra dekking ‘Geld’ niet meeverzekerd, dan heeft u dus geen dekking voor diefstal of verlies. Controleer daarom uw polis voor u vertrekt. Wilt u uw contante geld meeverzekeren doe dit dan tijdig voorafgaand aan de reis.

Tip

Neem uw creditcard mee op vakantie. In de meeste landen – en de meeste plaatsen in Griekenland – kunt u hiermee elektronisch betalen.

Gaat u op vakantie en heeft u nog geen reis- of annuleringsverzekering afgesloten? Schouten Zekerheid helpt u hier graag bij!

Publicatiedatum: 18 juni 2015
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 58 Stel een vraag