Digitale portal is overzichtelijk, duidelijk en snel

Vertraco Shipping is al meer dan 35 jaar actief in het internationale zeetransport. De Rotterdamse rederij brengt allerlei goederen naar het Caraïbisch gebied en de noordkust van Zuid-Amerika, van het kleinste pakket tot de grootste machines. Dankzij de online certificaten van Schouten Zekerheid zijn al die goederen tijdens de overtocht goed verzekerd. Een medewerker op de afdeling documentatie van Vertraco, die hier dagelijks mee bezig is, is erg tevreden over de digitale portal. “Binnen een kwartier weten onze klanten dat hun lading verzekerd is.”

Vertraco brengt eens in de twee weken goederen van Vlissingen naar havens in Suriname, Guyana en andere bestemmingen in het Caraïbisch gebied en de noordkust van Zuid-Amerika. In de schepen zit allerlei soorten lading, van containers vol levensmiddelen tot rollend materieel als vrachtwagens en graafmachines. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van werkmaterieel dat te zwaar is voor een vliegtuig en te groot voor een container. De klanten – multinationals, maar ook kleine ondernemers en particulieren – rekenen er uiteraard op dat de producten die zij door Vertraco laten vervoeren, bij de Rotterdamse reder in goede handen zijn.

Douane
Een heel team binnen Vertraco is daarvoor verantwoordelijk. De medewerkers van de documentatie-afdeling zorgen er samen voor dat alle vrachtinformatie compleet is en tot in de puntjes klopt. “Dat is belangrijk want de douane in bijvoorbeeld Suriname is erg streng. Als er verschil zit in de opgegeven lading en de werkelijke lading, dan kan dat tot problemen of vertraging leiden.”

Ook regelen ze onder andere de verzekering van de lading. Zij maken daarvoor gebruik van de Mijn Omgeving van Schouten Zekerheid die daarvoor speciaal is ontwikkeld. Naast het eenvoudig aanvragen van diverse documenten, heeft elke relatie daar ook een overzicht van alle lopende verzekeringen per entiteit. Papieren polissen in grote mappen behoren daarmee tot het verleden. Vertraco is al meer dan 25 jaar klant van Boelaars & Lambert, dat sinds 2016 is overgenomen door Schouten Zekerheid. De samenwerking bevalt Vertraco uitstekend en die tevredenheid is alleen maar vergroot sinds het mogelijk is om lading online te verzekeren.

Mijn Omgeving
In drie eenvoudige stappen is het geregeld. Relaties van Schouten Zekerheid kunnen inloggen in de Mijn Omgeving en daar een verzekeringscertificaat aanvragen. Ze moeten een aantal gegevens invullen, zoals de waarde van de goederen en een korte omschrijving ervan, de datum van vertrek, de bestemming en de route (over land, door de lucht, over zee of op rails). Als alle gegevens zijn ingevuld, wordt de aanvraag beoordeeld en geaccordeerd of er worden aanvullende vragen gesteld. Is de aanvraag definitief akkoord, dan ontvangt de klant daarvan direct bericht. Dit kan dus al binnen 15 minuten.

“Ik word wel blij van de snelle afhandeling van transportpolissen”, zegt één van de medewerkers van Vertraco. “De digitale portal is overzichtelijk, duidelijk, snel en werkt erg fijn. De polis heb ik meestal binnen 10 minuten na de aanvraag ter controle in mijn mail. En een minuut of 5 nadat ik de polis goedkeur, ontvang ik alle benodigde documenten al, zoals het polisblad en het premiekaartje. Binnen een kwartier weet ik dat de lading verzekerd is.”

Mondelinge toezegging
Ook de klanten van Vertraco profiteren van de mogelijkheid om de verzekeringscertificaten online aan te vragen, vertelt een andere collega. “Toen alles nog via de post werd verstuurd, kregen onze klanten soms pas te horen dat er dekking was als de lading al aan de andere kant van de oceaan was. Ze moesten vertrouwen op onze mondelinge toezegging dat hun goederen tijdens de reis verzekerd waren. Nu wéten ze dat ze verzekerd zijn en dat geeft hen een gerust gevoel.”


Publicatiedatum: 28 februari 2022
Onze Transport- & Logistiekspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 97 Stel een vraag
Benieuwd naar onze dienstverlening op het gebied van Transport & Logistiek?