Faillissementen 2020: ‘verdere verslechtering’ in Nederland

Nederland krijgt het wat faillissementen betreft dit jaar zwaar te verduren. Die voorspelling doet kredietverzekeraar Euler Hermes in de onlangs gepubliceerde Global Insolvency Outlook 2020. De kredietverzekeraar plaatst Nederland in de categorie ‘sterke verslechtering’.

Euler Hermes voorspelt dat het aantal faillissementen mondiaal gezien stijgt met 6% in 2020. Dat is iets slechter dan dat de kredietverzekeraar eerder voorspelde. Vorig jaar bedroeg de stijging van de faillissementen wereldwijd 9%.

Nederland is zorgenkindje

Mondiaal doet West-Europa het relatief goed met een stijging van 1,7%. Nederland is echter een zorgenkindje. “Voor ons land gaan we uit van een toename van het aantal faillissementen met 5%. Overall doen we het economisch gezien relatief goed, maar tegelijkertijd zijn we als exportland bovengemiddeld gevoelig voor wereldwijde onzekerheden”, aldus Walter Toemen, directeur Risk van Euler Hermes Nederland.

Kans grote faillissementen groot

Hoewel de groei van de faillissementen in West-Europa naar verwachting beperkt blijft, is de kans op grote faillissementen volgens Toemen juist hier het grootst. “De impact daarvan is heftig. Het raakt vaak forse delen van ketens. Als we kijken naar faillissementen van grote bedrijven met een omzet boven de €50 miljoen, dan nam West-Europa vorig jaar veruit het grootste deel voor zijn rekening.”

50% van de niet-betaalde facturen ontstaat bij klanten met wie al langer zaken wordt gedaan

Dat kan dus ook een groot risico binnen úw bedrijf zijn. Een kredietverzekering helpt uw risico te verlagen en zo uw bedrijfscontinuïteit te vergroten. Benieuwd? Bekijk deze video.

Bron: amweb.nl

Publicatiedatum: 13 januari 2020
Onze adviseurs staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 05 Stel een vraag