Een dagje naar het strand? Met deze tips is genieten een échte zekerheid!

De weersvoorspellingen zijn goed voor de komende dagen. Grote kans dat u een bezoekje gaat brengen aan het strand. Op zo’n heerlijke stranddag kunt u echter wel voor wat onplezierige verrassingen komen te staan. Houd dan niet alleen uw strandtas goed in de gaten, maar check ook uw verzekeringen voordat u uw plekje op het strand inneemt.

Inboedelverzekering

Tijdens een drukke dag op het strand kan er van alles gebeuren met uw spullen. Zo kan het voorkomen dat, terwijl u heerlijk aan het genieten bent op uw ligbed of handdoek, uw spullen worden gestolen. Een inboedelverzekering met buitenhuisdekking zorgt ervoor dat u hiervoor verzekerd bent. Dit geldt overigens ook voor veel spullen die thuis ook onder de inboedel zouden vallen. Denk hierbij aan onder andere uw smartphone, laptop, tablet, geld, pasjes en zonnebrillen. Een buitenhuisdekking geldt niet alleen voor het strand. Zoals de naam doet vermoeden, geldt dit overal buiten uw eigen woning. Maar er zijn een aantal uitzonderingen:

  • Stel u gaat even de zee in voor een verkoelende duik en u laat daardoor uw spullen onbeheerd achter. En op dat moment wordt er juist iets van u gestolen. Dan zal uw verzekeraar dit vermoedelijk zien als nalatigheid. U heeft immers niet alles gedaan om diefstal van uw spullen te voorkomen. De geleden schade zal in dit geval dus niet vergoed worden.
  • Bij veel verzekeraars dekt de inboedelverzekering niet de volledige schade of verlies van mobiele elektronica. Raadpleeg daarom altijd de polisvoorwaarden of neem contact op met uw verzekeraar.
  • Gaat u naar een strand of meer buiten Nederland? Dan kan het zijn dat uw buitenhuisdekking niet geldig is. Controleer dit dus altijd voordat u vertrekt.

Zorgverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook op het strand. Ligt u net lekker op het strand, krijgt u een frisbee tegen uw hoofd aan. Bent u op weg naar de zee voor een frisse duik, struikelt u omdat u een kuil over het hoofd ziet. Komt u net helemaal tot rust, wordt u gestoken door een kwal of wesp. Een medische tegenvaller tijdens uw bezoek aan het strand kan u zomaar overkomen. In dat geval is het goed om te weten dat medische hulp over het algemeen verzekerd is in uw basis ziektekostenverzekering. Wel kan het zijn dat u uw eigen risico moet betalen.

Aan de andere kant kunt u zelf het risico op medische klachten door de zon verkleinen. Goed insmeren met kwalitatieve zonnebrandcrème is een belangrijke en simpele preventieve maatregel. En check altijd even of u een schaduw kunt creëren. Tot slot adviseren wij u om altijd voldoende te blijven drinken. Dat houdt wel in dat u moet opletten met alcohol, want dat kan tot uitdroging leiden.

Kunnen wij u helpen?

Benieuwd naar het aanbod van Schouten Zekerheid voor uw privéverzekeringen? Wij brengen graag een vrijblijvende offerte uit! Meer over ons Échte Zekerheidspakket vindt u hier.


Publicatiedatum: 13 juli 2022
Onze adviseurs staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 05 Stel een vraag
Meer weten over onze privéverzekeringen?