Laat inbrekers aan uw woning voorbij gaan

De vakantieperiode is ook voor inbrekers een prettige tijd. Stapels post, gesloten gordijnen en nooit een lampje aan zijn prima hints voor de gelegenheidsdief. 

Ongestoord

Flipperen, hengelen en cilindertrekken. Inbrekers houden er bijzondere hobby’s op na. Dieven hebben een paar favoriete manieren om een woning binnen te dringen. Zeker in de zomervakantie slaan ze graag hun slag. Dan kunnen ze vaker ongestoord hun gang gaan.

Minder inbraken

Het goede nieuws is dat het aantal inbraken in woningen in de zomerperiode daalt. In 2012 werd er nog 13.000 keer ingebroken in de maanden juli en augustus. Vorig jaar stopte de teller bij 10.000, meldt Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraken bij de politie. De campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ helpt volgens de politie om mensen bewust te maken van de risico’s.

Keurmerk

Het aantal inbraken kan nog verder omlaag als nieuwe woningen verplicht worden voorzien van hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, meldt Van der Velden. Uit onderzoek blijkt dat de kans op inbraak tot 80% afneemt als een huis het keurmerk heeft.

Flipperen

Al die goedgekeurde sloten hebben alleen zin als de bewoners ze ook gebruiken. Gelegenheidsdieven komen alsnog in actie als ze kunnen flipperen (met een stuk plastic de dagschoot van het slot terugdrukken) of hengelen (door de brievenbus de deurklink openen). Ook is het verstandig om de sleutels aan de binnenkant uit het slot te halen als u weggaat. Anders kunnen inbrekers een gat boren onder het slot, of het glas inslaan en de sleutel met de hand omdraaien.

Minder premie

Wie z’n woning beter beveiligt met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, kan bij Schouten Zekerheid korting krijgen op de premie van de inboedelverzekering. Een erkend PKVW-bedrijf kan advies geven, het juiste hang- en sluitwerk aanbrengen en zorgen dat deze aan het politiekeurmerk voldoen. Kijk hier voor meer informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Tips tegen woninginbraak

  • Zorg dat uw huis er bewoond uitziet als u op vakantie bent. Denk aan tijdschakelaars op de verlichting en het laten legen van de brievenhuis.
  • Vraag de buren of ze een oogje in het zeil kunnen houden en de post geregeld uit het zicht kunnen halen.
  • Natuurlijk doet u de deuren op slot. Maar vergeet ook de ramen niet te sluiten en haal trappen en ladders weg.
  • Maak het inbrekers niet te makkelijk. Bekijk hier nog meer preventietips om inbrekers buiten de deur te houden.

Check de dekking

Mocht het toch misgaan, dan is het van belang om goed verzekerd te zijn. Controleer of uw inboedelverzekering nog up-to-date is. Heeft u hier vragen over? Bel ons gerust op 010 - 288 44 44 of vul het contactformulier in. En wanneer er ondanks uw voorzorgmaatregelen tóch ingebroken wordt, neemt de eigen schadeafdeling van Schouten Zekerheid u de schadeafhandeling uit handen. Meld de inbraak zo snel mogelijk zodat zij u kunnen helpen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken om de financiële afhandeling van de schade.

Bron: Eufin

Publicatiedatum: 06 augustus 2015
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag