Ondernemers opgelet: computercriminaliteit en politieke risico’s nemen in 2015 toe

In 2015 zullen computercriminaliteit en politieke risico’s steeds meer toenemen. Dit naast de traditionele, industriële risico’s als onderbreking van de bedrijfsprocessen en/of de productieketen, natuurrampen en branden. Een en ander blijkt uit de Allianz Risk Barometer 2015.

Door de groeiende onderlinge afhankelijkheid van de vele industrieën en processen worden veel bedrijven blootgesteld aan een toenemend aantal impactvolle scenario’s. Negatieve effecten kunnen zich snel vermenigvuldigen en één risico kan meerdere risico’s tot gevolg hebben. Denk aan een natuurramp, wat leidt tot een onderbreking van uw activiteiten. Dit heeft niet alleen invloed op uw bedrijf, maar ook op uw klanten en leveranciers. Vanzelfsprekend kan dit ook grote financiële gevolgen met zich meebrengen.

Computercriminaliteit

Computercriminaliteit gaat het komende jaar zeker toenemen, verwachten de 500 geënquêteerden van het onderzoek. Denk hierbij aan hackers die computersystemen uitschakelen, betalingen onderscheppen of privacygevoelige gegevens openbaar (dreigen te) maken. Met de toenemende digitalisering risico’s die helaas niet meer weg te denken zijn uit onze maatschappij. Volgens de geënquêteerden onderschatten nog veel bedrijven de impact hiervan, terwijl het anno nu juist erg belangrijk is om te zorgen voor goed beveiligde systemen én goede verzekeringen. Meer hierover vertellen wij u in onze ontbijtsessie Digitale Risico’s.

Risicomanagement belangrijk

Het belang van risicomanagement wordt in het onderzoek ook nogmaals aangestipt. Wilco de Haan, Directeur bij Schouten Zekerheid, is het hier helemaal mee eens. “Het op tijd in kaart brengen van de risico’s van uw bedrijf en de impact van deze risico’s is voor ondernemers een must. Er zijn veel risico’s waarvan ondernemers het belang niet altijd inzien, zoals het risico op milieuschade of de werkgeversaansprakelijkheid. Een goed adviseur brengt, samen met u, alle mogelijke risico’s voor u en uw organisatie in kaart en zorgt dat deze, indien gewenst, afgedekt worden.”

Meer informatie over de Allianz Risk Barometer 2015 kunt u hier vinden. Wilt u weten of u uw risico’s goed in kaart heeft? Neem dan contact met ons op voor een gratis risicoanalyse.

Publicatiedatum: 25 januari 2015
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag