Onthulling eerste Softs Point zorgt voor verduurzaming via EnergieSponsoring

Dinsdag 4 december is de eerste multifunctionele energiecentrale aan de gevel van het Maasstad Ziekenhuis in bijzijn van initiatiefnemer Softs en de energiesponsoren feestelijk onthuld. Het Maasstad Ziekenhuis is de eerste zorgorganisatie in de Rotterdamse regio die van start gaat met verduurzaming via EnergieSponsoring.

Peter Langenbach, voorzitter raad van bestuur: “We zijn blij met deze unieke manier van gezamenlijk verduurzamen. Dankzij Schouten Zekerheid en de BNG Bank ontstaat voor ons budget om onze energiekosten drastisch te verlagen. Daarmee komt er geld beschikbaar voor innovatieve projecten die onze CO2-uitstoot verlagen. En tegelijk kunnen we extra service voor patiënten faciliteren, zoals de elektrische shuttles die patiënten van de parkeergarage naar de hoofdingang vervoeren.”

Energiesponsoring

Het contract met Softs (Surface of Things), heeft als doel te verduurzamen – zuiniger omgaan met het milieu – zónder zelf te hoeven investeren in zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen. Dit is mogelijk via het concept EnergieSponsoring, waarbij de opbrengst van zonne-energie aan het ziekenhuis wordt geschonken door bedrijven.

Softs Point

Een Softs Point is een multifunctionele energiecentrale die meer kan dan alleen energie opwekken. Als de zon schijnt wekt deze centrale schone energie op. Is het bewolkt, dan draait hij een slag en filtert de lucht van fijnstof. Nog een keer draaien en het Softs Point communiceert op duurzame wijze de boodschap van het Maasstad Ziekenhuis.

V.l.n.r: Ronald van Bemmel (directeur Softs), Rob Verkaik (destijds Teamleider Adviseurs Schouten Zekerheid), Peter Langenbach (voorzitter Raad van Bestuur Maasstad Ziekenhuis) en Pauline Bieringa (directeur Public Finance BNG Bank)

Publicatiedatum: 04 december 2018
Onze Marketing- & Communicatiespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 57 Stel een vraag