Recente uitspraak Hooggerechtshof biedt nieuwe mogelijkheden besparing rondom Whk

Ieder jaar verstuurt de Belastingdienst in de periode eind november, begin december de gedifferentieerde premie werkhervattingskas voor het volgend kalenderjaar. Het is aan te raden om na te gaan of deze ook daadwerkelijk klopt. Naast de basale zaken als sectorindeling, loonsom én eventueel toegerekende schade te controleren, is het verstandig om ook de diverse rechtspraken te volgen rondom dit onderwerp. Dit blijkt wel uit een recente uitspraak van het hooggerechtshof in Amsterdam.

Op 29 november 2017 werd de uitspraak van een beroepszaak tegen een werkhervattingskas 2014 gepubliceerd. Kern van de zaak was een toegerekende Ziektewetuitkering uit 2012. De uitkering was ontstaan, nog voor de aankondiging van de plannen voor een premiedifferentiatie op de Ziektewet. Het Hooggerechtshof verwierp de eerdere uitspraak van de rechtbank en oordeelde dat de Ziektewetuitkering niet toegerekend had mogen worden.

Deze uitspraak kan ook voor uw organisatie van invloed zijn. Schouten Zekerheid adviseert u om naast de werkhervattingskas van 2018, ook de werkhervattingskassen over de jaren 2014 tot en met 2017 nog eens tegen het licht te houden. Mochten hier verkeerde zaken instaan, dan kunt u nog met behulp van een herzieningsverzoek deze misstanden recht laten zetten bij de Belastingdienst. Wij kunnen dit ook kosteloos voor u doen.

Neem vrijblijvend contact met ons op, of stuur ons uw Werkhervattingskas over de jaren 2014 tot en met 2018. De specialisten van Schouten Zekerheid helpen u graag bij de controle. Wij controleren deze voor u op basis van no cure no pay: u betaalt ons slechts een percentage van de directe kosten die wij voor u besparen. Is bezwaar niet zinvol of is de beschikking juist, dan betaalt u dus niets. 

Stuur ons uw Whk-beschikking » 

Werkt de button niet? U kunt uw Whk-beschikking ook opsturen naar whk@schoutenzekerheid.nl of per post: Schouten Zekerheid, t.a.v. Gedifferentieerde premiecontrole, Postbus 8789, 3009 AT Rotterdam. Wij helpen u graag!


Publicatiedatum: 13 december 2017
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag