Roze, bruine en crèmekleurige auto’s staan het vaakst op het schadeformulier

Bestuurders van roze auto’s veroorzaakten in 2018 relatief de meeste aanrijdingen met andere automobilisten. 2,35% van alle roze auto’s veroorzaakte vorig jaar een aanrijding. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CvS) concludeerde dat uit de gecombineerde cijfers van de aangesloten leden bij het Verbond. Bruine auto’s en crèmekleurig completeren de top drie. ‘Veilige kleuren’ zijn oranje (1,83%), geel (1,77%) en groen (1,60%).

Uitgesorteerd naar merken blijken Chevrolet-rijders de grootste brokkenpiloten. Het percentage Chevy-bestuurders dat een ongeval veroorzaakte met een tegenpartij kwam vorig jaar op 2,52%. Na Chevrolet volgen Suzuki (2,39%) en Mercedes (2,26%) op de lijst met meeste aanrijdingen. Directeur van het Verbond Richard Weurding reageert in een video op de CvS-cijfers. “Het is opvallend, zoveel roze auto’s zie je niet op de weg. Ik wist überhaupt niet dat ze bestonden.”

Schrik en verbazing

Volgens Weurding publiceert het Verbond deze gegevens vooral om mensen bewust te maken van het risico in het verkeer. “Dat doen we om mensen te stimuleren, te prikkelen en te helpen om in de spiegel te kijken.” De directeur wordt ook naar de kleur van zijn eigen auto gevraagd. “Ik rijd in een grijze auto. Tot mijn grote schrik en verbazing staat die in de top 5. Ik zal dus ook moeten gaan nadenken of ik nog voorzichtiger moet zijn in het verkeer dan ik al ben.”

Past uw autoverzekering bij u?

Op basis van kleur wordt (nog) geen onderscheid gemaakt bij de autoverzekeraars. Wilt u zeker weten dat uw autoverzekering bij u past? Wij helpen u daar graag bij!

Bron: AMweb.nl

Publicatiedatum: 25 april 2019
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag