Schouten Zekerheid over datagedreven schadepreventie

Schouten Zekerheid start een samenwerking met Hello Mobility om wagenparken te helpen met datagedreven schadepreventie. Robin Doesburg, Sales Director Transport & Logistics bij Schouten Zekerheid legt uit welke kansen dit biedt voor zijn klanten.


Meer veiligheid, meer duurzaamheid en een lagere TCO

Doesburg, legt uit: “30% van de kosten van een wagenpark hangt samen met rijgedrag van bestuurders. Met de technologie van Hello Mobility zijn onze klanten in staat om rijgedrag inzichtelijk te maken en in de juiste context te plaatsen. Zo weet je waar je bij kunt sturen vóórdat er schade wordt gereden. Naast inzicht bieden we ook oplossingen. Hierbij kan je denken aan het opleiden van fleet- of hub managers, het leveren van interne campagnes rondom duurzaam en verantwoord rijden, campagnes rondom kwetsbare verkeersdeelnemers of het (digitaal) trainen van bestuurders”.

App voor chauffeurs

Doesburg vervolgt: “De fleetmanager heeft via een dashboard inzicht in de wagenparkprestaties en ontvangt wekelijks een bericht met wat gaat goed, wat is er bereikt en welke zaken nog voor verdere verbetering vatbaar zijn. De chauffeurs kunnen hiervoor gebruik maken van de app. Zij zien hierin hoe zij scoren ten opzichte van collega’s, waar men goed scoort én waar men mogelijk kunt verbeteren. Via korte videotrainingen in de app leer je in 30 seconden hoe je de eigen score op specifieke onderwerpen verder kunt verbeteren. De app gaat in grote mate uit van gedragsverbetering door gamificatie. Elke maand spaar je punten en onze klant bepaalt zelf of deze punten worden omgezet in een eventueel financieel voordeel voor de chauffeur.”

Klanten helpen met 'actionable' data

“Naast dat we onze klanten helpen met krijgen van inzicht, helpen we hen met het op de juiste wijze implementeren van deze data en het omzetten van deze data in doelgerichte acties. Het mooie is dat de Hello Mobility coaches bij veel bedrijven over de vloer komen en exact weten wat wél wel en wat niet werkt én welke acties nodig zijn om een veilig en verantwoord rijden beleid binnen een onderneming te succesvol te maken”.

Wagenparkresultaten verbeteren en het verkeer veiliger en duurzamer maken

Volgens Doesburg past de samenwerking met Hello Mobility goed bij de filosofie van Schouten Zekerheid. Namelijk, het resultaat van wagenparken verbeteren en verkeersdeelname veiliger en duurzamer maken. Immers, verkeersdeelname is het meest onveilige gedeelte van een werkdag. Door rijgedrag data uit voertuigen in te lezen, te verrijken en in context te plaatsen leveren wij onze klanten “actionable” inzichten en houden wij risico’s betaalbaar en verzekerbaar.

Meer weten over datagedreven schadepreventie? 

Neem dan contact met ons op via 010 - 288 45 97 of transport@schoutenzekerheid.nl. Wij helpen u graag bij het voorkomen van onnodige kosten.

Publicatiedatum: 08 december 2022
Onze Transport- & Logistiekspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 97 Stel een vraag
Datagedreven schadepreventie iets voor u?