Uw barbecue en de verzekering

De zomer is in volle gang, dus de barbecue is alweer uit de schuur gehaald. Maar let op als u deze in uw tuin laat staan: een barbecue is geen tuinmeubilair en valt daarom niet onder de diefstaldekking voor tuinmeubilair in de inboedelverzekering. Diefstal van de barbecue uit de tuin wordt bij de meeste verzekeraars dan ook niet vergoed.

Eerder werd de diefstal van 2 barbecues met accessoires door een barbecue'er geclaimd bij de verzekering. Deze werden uit zijn tuin gestolen, waarschijnlijk doordat de inbrekers over de schutting van de buren waren geklommen. Schade: zo'n € 3.000,-. Volgens de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering dekt deze, naast schade binnenshuis, ook diefstal van en vandalisme aan tuinmeubelen, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed, in de tuin of op het balkon van de woning. De man claimde de schade daarom bij zijn verzekering.

Roosteren

De verzekeraar weigerde echter de schade uit te keren omdat de barbecues buiten de woning werden gestolen zonder sporen van braak én omdat een barbecue geen tuinmeubel is. Omdat de verzekerde het niet eens was met de uitspraak van zijn verzekeraar, legde hij de situatie voor aan de Geschillencommissie. Deze pakte het woordenboek erbij en constateerde dat een meubel een tafel, stoel of kast is en geen barbecue. Een barbecue is een gebruiksvoorwerp om voedsel mee te roosteren. Dus zeker geen meubilair en daarom is diefstal ervan uit de tuin niet gedekt.

Polisvoorwaarden

In bovenstaande situatie liep de inboedelverzekering via Aegon. Veel verzekeraars hanteren vergelijkbare polisvoorwaarden, waarbij de barbecue dus ook niet verzekerd is. Mogelijk zijn er andere verzekeraars waarbij een barbecue wel gedekt is op de inboedelverzekering. 

Wilt u weten of uw barbecue gedekt is op uw inboedelverzekering? Neem contact met ons op, wij zoeken dit graag voor u uit.

Bron: KiFiD

Publicatiedatum: 01 mei 2017
Onze BTA-specialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 22 Stel een vraag