Uw reisverzekering en het zika-virus

Het zika-virus heerst in zeker 27 landen, voornamelijk in Midden- en Zuid-Amerika. Deskundigen vermoeden dat het virus hersenschade bij ongeboren kinderen veroorzaakt. Volwassenen kunnen ook ziek worden, maar die herstellen meestal snel. Het RIVM adviseert zwangere vrouwen voorlopig niet naar gebieden te gaan waar het zika-virus heerst. Heeft dit invloed op uw reis, dan kunt u hier lezen in welke situaties de reis- of annuleringsverzekering van Schouten Zekerheid via de Europeesche vergoeding biedt.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op zodat wij uw vraag kunnen beantwoorden.

Situatie 1: ik heb een reis geboekt naar Latijns-Amerika


1. Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben om het zika-virus in het buitenland op te lopen?

Uw vakantie annuleren vanwege angst voor het zika-virus is alleen verzekerd als u een Allrisk Annuleringsverzekering bij ons heeft afgesloten voordat het virus in het nieuws kwam. Allrisk Annulering geldt namelijk alleen bij onzekere gebeurtenissen. De Allrisk Annuleringsverzekering biedt een vergoeding van 75% van de annuleringskosten, tot maximaal het verzekerde bedrag dat op uw polisblad staat. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om te annuleren? Neem dan contact met ons op.

2. Ik wil toch naar mijn bestemming vertrekken, terwijl ik weet dat ik naar een gebied ga waar het zika-virus heerst. Is mijn reis- of annuleringsverzekering geldig als ik daar extra kosten moet maken als gevolg van het feit dat ik besmet raak met zika?

Ja, uw reis- en annuleringsverzekering biedt dekking voor schade doordat u besmet raakt met het Zika-virus.

Situatie 2: ik heb (waarschijnlijk) het zika-virus opgelopen tijdens mijn reis en moet nu op mijn bestemming blijven (bijvoorbeeld door ziekenhuisopname).

1. Dekt de reisverzekering mijn medische kosten in het buitenland?

Als u naast uw Nederlandse zorgverzekering een dekking voor Geneeskundige kosten heeft afgesloten op uw reisverzekering, dan vergoedt de Europeesche de medische kosten in het buitenland die uw zorgverzekeraar niet vergoedt. Neem altijd contact op met de Europeesche Hulplijn +31 20 65 15 777. De Europeesche Hulplijn verleent hulp in het buitenland en zorgt voor vergoeding van onvoorziene kosten en repatriëring naar Nederland indien mogelijk.

2. Dekt de annuleringsverzekering de ongebruikte vakantiedagen?

Ja, u krijgt een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen als u tijdens de geplande reis in het ziekenhuis wordt opgenomen in verband met het zika-virus. Ook krijgt u een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen als u vanwege een medische noodzaak eerder dan de oorspronkelijke vertrekdatum terug moet worden vervoerd naar Nederland.

Heeft u een Allrisk Annuleringsverzekering afgesloten en besluit u de reis af te breken zonder dat er sprake is van een van de hiervoor genoemde gebeurtenissen? Dan vergoeden wij 75% van de annuleringskosten voor de ongebruikte vakantiedagen. Neem voordat u kosten maakt altijd contact op met de Europeesche Hulplijn +31 20 65 15 777.

3. Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door het zika-virus langer moet blijven dan gepland?

Ja, uw reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat u in uw huis terug kunt terugkeren.

Heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op zodat wij u kunnen helpen.

Bron: De Europeesche

Publicatiedatum: 09 februari 2016
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag