Wijzigingen zorgverzekering 2018

Ook in 2018 wijzigt weer het een en ander aan de zorgverzekering. In dit artikel zetten we de wijzigingen graag voor u op een rij.

Premie

De zorgpremie van de basisverzekering stijgt met ongeveer 6 euro per maand. Ook de zorgtoeslag stijgt mee. Verzekeraars maken op uiterlijk 12 november de definitieve premie voor 2018 bekend. Traditiegetrouw heeft verzekeraar DSW de premie al bekend gemaakt: tegen de verwachtingen in hebben zij de zorgpremie met € 6,- per jaar verlaagd.

Eigen risico

Het verplichte eigen risico blijft in 2018 € 385,-. Het verplichte eigen risico staat voor iedereen vast en houdt in dat elke volwassene de eerste € 385,- aan zorgkosten, die onder de basisverzekering vallen, zelf moet betalen. Hierna worden de zorgkosten pas vergoedt door de zorgverzekeraar. Kinderen betalen geen eigen risico.

Extra behandelingen basisverzekering

Er zijn een aantal extra behandelingen toegevoegd aan de basisverzekering:
  • ​Oncologiepatiënten die immuuntherapie ondergaan in het ziekenhuis krijgen per 1 januari 2018 een vergoeding voor zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.
  • Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 twaalf behandelingen oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Verzorging voor kinderen tot 18 jaar die nodig is als gevolg van geneeskundige zorg wordt per 2018 toegevoegd aan de basisverzekering. Dit was onderdeel van de Jeugdwet.
  • Voor de NIPT (Niet Invasieve Prenatale Test) start een subsidieregeling tot het voorjaar van 2019. Daarna wordt bepaald of deze test wordt opgenomen in de basisverzekering.

Past uw zorgverzekering nog bij u?

Op onze vergelijkingssite, www.schoutenzorgvoordeel.nl, kunt u bekijken of uw zorgverzekering nog aansluit bij uw zorgbehoefte én deze vergelijken met het collectieve aanbod van Schouten Zekerheid. Bent u op zoek naar een goede, collectieve zorgverzekering voor uw medewerkers? Ook daar helpen wij u graag bij! Meer informatie vindt u op www.schoutenzekerheid.nl/zorgvoordeel.   Publicatiedatum: 02 november 2017
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag