Zorgverzekeringskaart dit jaar ook voor aanvullende zorgverzekering

Zorgverzekeraars introduceren dit najaar ook bij alle aanvullende zorgverzekeringspolissen een zorgverzekeringskaart, zo meldt AM. Deze kaart biedt inzicht in de verschillende dekkingen die aanvullende verzekeringen bieden. In 2016 was er alleen nog een zorgverzekeringskaart voor de basiszorgverzekering.

“Verzekerden moeten zich goed kunnen oriënteren en goed onderbouwd een keuze kunnen maken voor een aanvullende verzekering” zegt Petra van Holst, directeur van branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN). “Juist omdat daarbij de persoonlijke situatie grote invloed heeft op de zorgbehoefte, willen zorgverzekeraars hierover duidelijke en voor iedereen begrijpelijke informatie geven.”

Informatie over contractering

Op de zorgverzekeringskaart basisverzekering staat onder andere informatie over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico en zorgadvies en -bemiddeling. Voor de meest gebruikte zorgvormen bevat de kaart informatie over contractering, vergoeding en keuzevrijheid. De indeling en vormgeving van alle zorgverzekeringskaarten is gelijk en er wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde teksten.

Nieuw Europees format

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben er samen voor gekozen om hun zorgverzekeringskaarten al in november 2017 uit te brengen in een nieuw Europees format, zodat de consument ze kan gebruiken in het aankomende overstapseizoen. Het gebruik van dat Europese format wordt pas vanaf het voorjaar van 2018 verplicht. Bron: AM
Publicatiedatum: 21 juni 2017
Onze specialisten voor de zorgsector staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 44 Stel een vraag