Schouten Zekerheid stond klaar voor mediabedrijf Audax na waterschade: 'Vóór de lunch was er al een expert aanwezig'

Door de groeiende online informatiestroom hebben kranten en tijdschriften het lastig. Oplages lopen terug, titels verdwijnen. Voor een gezonde toekomst richt mediabedrijf Audax, bekend van bladen als Weekend, Party, HP/De Tijd en Mijn Geheim, zich onder andere op overnames, uitbreiding van de dienstverlening en consumentengemak. “Iemand die in de trein een boek bestelt, moet dat bij het volgende station kunnen ophalen.”


Grote kans dat de naam Audax bij u geen lampje laat branden. Maar één of meerdere titels van het bedrijf dat actief is in de keten van de gedrukte media kent u ongetwijfeld wél. En als bladen als Santé, Vriendin of Royalty u ook niets zeggen, dan kent u vast wel de winkels van AKO, Bruna of The Read Shop, die (deels) eigendom zijn van Audax. Financieel directeur Johan Rijnvos maakt zich niet druk om de geringe naamsbekendheid van het in 1958 door Jacques de Leeuw opgerichte familiebedrijf. “De naam Audax komt niet bij de consument terecht. Zolang ze onze titels maar kennen en de weg naar onze winkels weten te vinden.”

Logistieke operatie


En dat doen ze. Met haar bladen bereikt Audax iedere maand ruim 3 miljoen lezers (zie kader). De eerdergenoemde titels worden door het mediabedrijf uit het Brabantse Gilze geproduceerd, met eigen redactieleden en freelancejournalisten. Het drukken van de bladen is uitbesteed, maar voor de verspreiding keren de bladen terug in het logistieke centrum van Audax, vertelt manager planning & control Tycho ter Elst. “Onze tijdschriften, maar ook die van andere uitgeverijen, brengen wij naar onze eigen winkels én naar de andere van in totaal 5.500 verkooppunten. Daarbij moet je denken aan Primera, maar bijvoorbeeld ook Albert Heijn en Jumbo. Wij komen overal waar je tijdschriften ziet liggen.” De logistieke operatie vindt plaats op basis van statistieken, trends en analyses, legt Johan uit. “We weten precies hoeveel tijdschriften een verkooppunt verkoopt. Uit ervaring weten we dat we een paar extra exemplaren moeten leveren, omdat anders de verkoopcijfers dalen. Nee, de ondernemers hoeven de onverkochte exemplaren niet te betalen, die mogen naar ons terug.”

Seizoensgebonden producten


Door de groeiende online informatiestroom hebben kranten en tijdschriften het lastig. Oplages lopen terug, titels verdwijnen. Audax probeert met een aantal maatregelen haar marktpositie te behouden en, waar mogelijk, te verstevigen. Eén van die maatregelen is de uitbreiding van de dienstverlening. Steeds meer winkels onder de vlag van Audax hebben een ING Servicepunt en/of een pakketdienst en door (seizoensgebonden) producten aan het assortiment toe te voegen hoopt Audax meer klanten naar de winkels te trekken. Ook overnames, zoals in 2020 toen Bruna en BookSpot werden ingelijfd, moeten voor een gezonde toekomst van Audax zorgen.

“Steeds meer, vooral jonge, Nederlanders lezen Engelstalige boeken”, zegt Johan. “Dat de markt voor deze boeken groeit, is goed voor onze business, want wij hebben een stevig marktaandeel in boeken de Engelse taal. Die verkopen we deels via Bol.com, maar wij vinden ook dat iemand die in de trein een boek bestelt, dat bij het volgende station moet kunnen ophalen. Sinds wij BookSpot, de opvolger van ECI, hebben overgenomen, kan dat. Klanten kunnen via BookSpot. nl, RDC.nl of Bruna.nl een boek kopen en dat bij de Bruna of AKO ophalen.”

Volgens Johan heeft de coronapandemie die ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. “Toen we BookSpot kochten, waren we al van plan om het online platform te moderniseren en een click & collect dienst op te zetten. Dat hebben we versneld opgepakt. Het coronavirus heeft ons overigens flink pijn gedaan. Tijdens de eerste lockdown daalde de omzet van de AKO-winkels op Schiphol en de stations enorm. Bruna deed het toen nog goed, want veel mensen gingen thuiswerken en hadden papier en andere kantoorartikelen nodig. Verder hadden mensen meer tijd om boeken en tijdschriften te lezen. Maar toen alle winkels een tijdje dicht waren, hebben we daar heel veel last van gehad.”

Nachtelijke regenbui


Het coronavirus en teruglopende oplagecijfers waren niet de enige uitdagingen voor Audax. Ook het risico op brand, blikseminslag en overstroming vraagt de nodige aandacht. “We werken met papier, wateroverlast vormt een groot risico voor onze producten”, vertelt Tycho, die bij Audax de verzekeringsportefeuille beheert en liever niet terugdenkt aan de enorme waterschade die Audax onlangs trof. “Tijdens een gigantische nachtelijke regenbui ontstond door de druk van het regenwater een scheur in een afvoer op de eerste verdieping, precies boven ons boeken- en tijdschriftenmagazijn. Gelukkig waren er nog mensen aanwezig, maar die konden niet voorkomen dat duizenden liters water over de verdiepingsvloer stroomde.”

Nog diezelfde nacht werd een bedrijf ingeschakeld voor een noodreparatie aan de pijp en een bedrijf dat het water met droogmachines weg kreeg. “De schade aan de boeken viel uiteindelijk mee, wel gingen er veel tijdschriften en strips verloren”, zegt Tycho, die de volgende morgen om acht uur met Schouten Zekerheid belde. “Vóór de lunch was er al een expert om de schade op te nemen en ons aantal adviezen te geven om verdere schade te voorkomen.”

AFM Award


Om het risico op brand- of waterschade te beperken besteedt Audax veel aandacht aan veiligheid en preventie. Omdat het de zaken zo goed voor elkaar had, ontving het zelfs de AFM (Autoriteit Financiële Markten) Award, vertelt Tycho trots. “Een jaar eerder hadden we vier verbeterpunten op onze brandpolis, die waren allemaal opgelost. Ik beschouw de award vooral als een beloning voor de serieuze manier waarop wij met interne veiligheid omgaan. We laten bijvoorbeeld geen rotzooi op de werkvloer rondslingeren, iedere medewerker kent de spelregels en we testen onze sprinklerinstallatie iedere twee maanden.

Niet omdat de verzekeraar dat van ons vraagt, maar omdat we onze medewerkers een veilige werkomgeving willen bieden.” Aan het eind van het gesprek, op de vraag welke titel(s) van Audax de beide mannen zelf eigenlijk lezen, verschiet Tycho bijna van kleur: “Ik moet eerlijk bekennen dat ik nauwelijks tijdschriften lees. Maar ja, ik behoor ook niet echt tot de doelgroep van bladen als Vriendin, Weekend en Mijn Geheim. Maar als ik een boek of tijdschrift koop, dan komt hij altijd bij de Bruna vandaan.” Johan leest vooral boeken en woon-, motor- en autobladen. “Dat soort tijdschriften heeft Audax niet in het assortiment. Maar ook ik koop mijn boeken en tijdschriften uiteraard via BookSpot of in één van onze eigen winkels.”

Publicatiedatum: 04 januari 2024
Onze Schadespecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 44 58 Stel een vraag
Dit verhaal staat in ons SZ. magazine. Wilt u het hele magazine lezen?