Stimuleer de gezondheid van uw medewerkers én voorkom loonsancties

Meldt één van uw medewerkers zich ziek met een griepje, dan heeft dat meestal weinig gevolgen. Bij complexere dossiers die kunnen leiden tot langdurig verzuim weet wellicht ook uw HR-medewerker niet precies wat te doen. Terwijl u als werkgever wél een aantal verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft op dit vlak. Hoe stimuleert u de gezondheid van uw medewerkers en voorkomt u loonsancties? 

Meer informatie over duurzame inzetbaarheid?

Poortwachtergarantie

De verantwoordelijkheid voor sociale zekerheid ligt steeds meer bij werkgevers en werknemers. Daar komt veel bij kijken en daarom hebben wij een speciale oplossing voor casemanagement ontwikkeld. Wordt er iemand ziek? Dan zorgen we ervoor dat u als werkgever alle benodigde stappen uit de Wet Verbetering Poortwachter doorloopt. We geven hier zelfs Poortwachtergarantie op af; het verzuimdossier is gegarandeerd in orde, zodat u geen loonsancties van het UWV hoeft te verwachten. 

Meer informatie over Poortwachtergarantie?

Ons totaalconcept voor duurzame inzetbaarheid

Wij nemen u alles rondom de gezondheid van uw personeel uit handen. We onderhouden namens u contacten met de verzekeraar en eventueel UWV, waardoor u contact heeft met één partij voor alles wat zieke medewerkers en de bijbehorende financiële stromen aangaat.
Preventie

Wij richten ons in beginsel op het voorkomen van verzuim door middel van preventieprogramma's. We halen de beste oplossingen uit de markt. Omdat wij ook bemiddelen in verzekeringen, weten wij exact welke verzekeraars vergoedingen geven voor dergelijke programma's. Daarmee regelen we dus ook een groot deel van de financiering.

Casemanagement
Wij voeren voor u het casemanagement en ondersteunen u dus met de begeleiding van uw verzuimdossiers. Zeker bij complexe dossiers waarbij niet altijd de tijd of juiste expertise beschikbaar is, is het prettig als u de expertise van de casemanager kunt inschakelen. De casemanager bewaakt voor u het Poortwachterproces en informeert u welke acties u moet ondernemen.
Hulp bij providerkeuze en ontdubbeling

Wij hebben een uitgebreid netwerk van onafhankelijke providers voor verschillende interventies. Daarnaast zorgen we dat de kosten van de interventies eerst worden betaald uit de desbetreffende verzekering. De kosten die daarna nog overblijven worden aan u gefactureerd. Op deze manier benut u uw verzekeringen en betaalt u niet dubbel. Bovendien kost het u niets extra’s.

Hulp nodig bij duurzame inzetbaarheid voor uw medewerkers?

Neem contact op, we helpen u graag!

Neem contact op
Onze pensioenspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 50 07 Stel een vraag