Nieuws & inspiratie over risicomanagement

Risico’s horen bij ondernemen, maar goed risicomanagement maakt het verschil tussen reageren en voorkomen. Op deze pagina vind je nieuws, inzichten en praktijkvoorbeelden die helpen om risico’s beter te herkennen, beheersen en beperken. Van strategische keuzes tot dagelijkse veiligheid – alles wat bijdraagt aan een organisatie die tegen een stootje kan.

Risicomanagement

Keuring van een elektrische installatie in horeca; waar let ik op?

In de praktijk blijkt dat niet alle horecaondernemers voldoende op de hoogte zijn van de (nieuwe) eisen van de elektrotechnische keuringen. We geven antwoord op de meest gestelde vragen rondom de keuring van de elektrische installatie van je horecazaak.

Risicomanagement

Risico's bij het bezorgen van maaltijden in de horeca

Bezorg je maaltijden of wil je maaltijden gaan bezorgen? Waar moet je dan rekening mee houden? We hebben onze tips en adviezen voor je op een rijtje gezet, zodat je weet waar je op moet letten bij het bezorgen van maaltijden.

Verzuim

Herinvoering 60-plusmaatregel WIA: wat betekent dit voor werkgevers?

Vanaf 1 september 2025 komt de zogenoemde 60-plusmaatregel opnieuw van kracht. Deze regeling is bedoeld om de grote achterstand bij de WIA-keuringen te beperken en de druk op verzekeringsartsen te verlagen. De maatregel liep eerder van oktober 2022 tot januari 2025 en wordt nu voor twee jaar opnieuw ingevoerd.

Risicomanagement

Mobiel telefoongebruik tijdens het ongeval

Wist u dat er een belangrijke wijziging is doorgevoerd in het Europees schadeformulier? Sinds kort kunt u daarop aangeven of er tijdens het ongeval gebruik werd gemaakt van een mobiele telefoon. Dit lijkt misschien een klein detail, maar het kan grote gevolgen hebben voor de afhandeling van schade én voor het bepalen van de aansprakelijkheid.