Uitdagende macro-ontwikkelingen

vragen om goed risicomanagement en passende employee benefits

De uitbraak van het coronavirus, de Brexit, vergrijzing... Allemaal macro-ontwikkelingen die zeer veel invloed hebben op de transport- en logistieksector. Zo zorgde het coronavirus ervoor dat goederenvervoerders letterlijk het werk niet meer aan konden door de extreme toename in pakketvervoer en e-logistics. Maar anderzijds kregen personenvervoersbedrijven flinke klappen. Daarbij komt de krapte op de arbeidsmarkt, die zich uit in een tekort aan chauffeurs, planners en logistiek medewerkers.

Als bestuurder van een transport- en logistiek bedrijf, maar ook als wagenpark beheerder of expediteur, staat u dus elke dag voor een heleboel uitdagingen. Hoe biedt u deze uitdagingen het hoofd? Hoe zorgt u ervoor dat de risico's van uw vervoer tijdens een reis zo veel mogelijk beperkt worden? Hoe houdt u uw personeel, waarvan een groot deel veel (zittend) onderweg is nu én in de toekomst duurzaam inzetbaar? Hoe kunt u uw medewerkers blijven binden en boeien? En hoe gaat u om met de risico's van milieubewuste initiatieven, aansprakelijkheidsclaims en digitalisering?

Wij helpen u graag bij deze uitdagingen op het gebied van risicomanagement en employee benefits, zodat u zich kunt focussen op uw core business: het bieden van snel en efficiënt transport.

Ja, ik wil graag meer weten over risicomanagement en employee benefits

Datagedreven coaching van uw wagenpark
Belangrijke thema's voor uw bedrijf
Bekijk onze aanpak voor u als werkgever
Uw verzekeringszaken veilig op één plek

Dhr. Jansen, Jansen International Trading / Harry's Horse uit Hillegom

"Een aantal jaar geleden hebben wij een grote transportschade geleden aan boord van een containerschip vanuit het Verre Oosten. Met de afwikkeling van die schade is de kwaliteit van het transportverzekeringsproduct en schadebegeleiding duidelijk gebleken. Ik ben ervan overtuigd dat Schouten Zekerheid met haar specialisme veel kan betekenen voor ondernemers."

Een veiliger, schoner en efficiënter wagenpark via datagedreven coaching

De (onderhouds)kosten stijgen, uw klanten accepteren geen hoger vrachttarief, schades nemen toe door rijgedrag en drukte op de weg... Herkent u deze uitdagingen binnen uw wagenpark? Net als veel ondernemers wilt u waarschijnlijk slimmer met uw wagenpark en de bijbehorende data omgaan. Schouten Zekerheid helpt via Hello Mobility.

Hello Mobility geeft u direct inzicht in besparingskansen en schadelast beperking. Daarnaast ontvangt u coaching hoe u deze kansen verzilvert én hebben we handige tools voor u en uw personeel die op een positieve manier verandering borgen.

Meer informatie

Belangrijke thema's voor uw transport- of logistieke organisatie

Op het gebied van risicomanagement en employee benefits

Aansprakelijkheid


Het aansprakelijkheidsrisico is één van de grootste risico's voor bedrijven in de transport- en logistiek sector. Zo krijgt u meer dan andere bedrijven te maken met logistieke -, werkgevers - en vervoerdersaansprakelijkheid. En daarnaast heeft u ook te maken met diverse partijen, waarbij elke partij zijn (leverings)voorwaarden wil hanteren. Ook hieraan zijn risico's verbonden die een grote impact kunnen hebben op de continuïteit van uw bedrijf.

Lees meer over aansprakelijkheid

Duurzame inzetbaarheid


Chauffeurs zijn veel onderweg en zitten daardoor lang. Ook planners zitten veel, voornamelijk achter beeldschermen. Ook zijn er in uw sector veel werknemers die fysiek zwaar werk uitvoeren. Het belang van duurzame inzetbaarheid in de transport- en logistieksector is daarom groter dan ooit. Gezonde en vitale medewerkers zijn key. Door te investeren in de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers, investeert u in de continuïteit van uw organisatie.

Meer over duurzame inzetbaarheid

Verzuim


Wij helpen uw organisatie ook op het gebied van preventie, bijvoorbeeld bij verzuim. Grote kans dat uw medewerkers uw belangrijkste bedrijfskapitaal zijn. Rondom uw personeel wilt u dan ook alles op orde hebben. Maar op dit gebied gebeurt continu van alles: denk aan verzuimende werknemers en de constant veranderende wetgeving. Hoe blijft u bij en zorgt u dat u bent voorbereid op uw personeelsrisico's? 

Meer over verzuimpreventie

Opleidingen & trainingen


Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs. Alle houders van een D- en/of C-rijbewijs zijn als gevolg van de richtlijn verplicht 35 uur nascholing te volgen in een periode van 5 jaar om hun vakbekwaamheid te behouden. Deze code is nodig voor beroepschauffeurs die in de EU werken. Maar ook een lifestyle training kan helpen bij preventie. Uw medewerkers leren wat een gezonde leefstijl is en hoe zij verandering kunnen brengen in eetgewoonte, bewegen, stress, etc.

Bekijk alle opleidingen & trainingen

Benieuwd naar onze aanpak?

Dhr. Smits, Th. Smits en Zonen BV uit Made

“Je denkt dat het allemaal goed is geregeld, maar op het moment dat Schouten Zekerheid naar onze verzekeringen keek, kwamen we erachter dat er hiaten in zaten. We waren bijvoorbeeld flink onderverzekerd. Samen hebben we alle verzekeringen bekeken. De voorwaarden zijn nu een stuk beter en sluiten aan bij het werk dat we doen. Het gaat ons niet om de goedkoopste premie, maar om de beste voorwaarden en die hebben we gevonden bij deze tussenpersoon.”

Onze aanpak voor u als werkgever in de transport en logistiek

Samen doorlopen we de volgende fases:

Inventarisatie & Analyse

Wij brengen uw huidige situatie in kaart en verdiepen ons in uw organisatie:

 • Hoe ziet uw risicoprofiel eruit?
 • Wat zijn uw uitdagingen op het gebied van risicomanagement en employee benefits?
 • In hoeverre sluiten uw verzekeringen, employee benefits en beleid hier op aan?
Marktverkenning & Advies

Wij brengen de best passende oplossingen voor uw organisatie in kaart:

 • Wat zijn de best passende oplossingen?
 • Welke typen dienstverlening maken daar onderdeel van uit?
 • En welke specifieke verzekeringen en/of employee benefits passen daar bij?
Implementatie & Beheer

Wij implementeren het advies dat we in de vorige fase hebben samengesteld:

 • Wij voeren onze geadviseerde dienstverlening uit.
 • Wij dragen zorg voor de uitvoering van onze geadviseerde verzekeringsoplossing(en).
 • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk en bewaken de voortgang.
Evaluatie & Optimalisatie

Samen evalueren we periodiek de resultaten van onze samenwerking:

 • Wij brengen de resultaten en verbeterpunten in kaart.
 • Op vaste momenten vinden er evaluatiemeetings plaats.
 • Wij zorgen voor het opstellen en uitvoeren van het uit de bovenstaande punten voortgevloeide verbeterplan.
Grip, gemak en overzicht

Grip, gemak en overzicht voor bedrijven in de transport- en logistieke sector

Voor onze relaties doen wij meer dan het verzorgen van verzekeringen en employee benefits. Wij creëren echte zekerheid en grip, gemak en overzicht. Dat doen we onder andere via:

Maak kennis met onze specialisten voor de transport- en logistiek sector

Dhr. Vis, de Organisatie voor Erkende Verhuizers

“We leven in een tijd van verandering, een tijd ook waarbij de werkdag niet stopt om 17.00 uur. Schouten Zekerheid snapt dat. Onze ervaring is dat de organisatie wendbaar, klantgericht, proactief en vooruitdenkend is. Voor ons als vereniging is dat prima samenwerken. Wij hebben een relatief compact team en kunnen alleen stappen maken als wij worden omringd door leveranciers die ons snappen en even wendbaar willen zijn.”

Benieuwd naar wat wij voor uw transport- of logistiek bedrijf kunnen betekenen?

Gratis risico inventarisatie scan

Wij zijn een ongebonden en objectieve bemiddelaar. Wij baseren het advies voor onze relatie op een analyse van een toereikend aantal op de markt verkrijgbare en vergelijkbare financiële diensten. In Nederland zijn er veel verzekeraars. Het is niet mogelijk om voor elke verzekering bij al deze verzekeraars een offerte aan te vragen. Regelmatig selecteren wij daarom verzekeraars die naar ons oordeel een goede prijs/prestatieverhouding hebben. Dit doen wij geheel gratis voor u als u ook gebruik maakt van ons advies. Mocht u elders gaan shoppen dan kunnen wij kosten doorberekenen. Vraag naar de voorwaarden.

Vraag een gratis risico scan aan

Onze Transport- & Logistiekspecialisten staan klaar En helpen u graag!
Bel 010 - 288 45 97 Stel een vraag